“HUKUKÇULAR, CESARETLİ VE MÜCADELECİ OLMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUKÇULAR, CESARETLİ VE MÜCADELECİ OLMALI”


 

Haber Merkezi

 

Yeni meslektaşlarının ruhsatlarını veren Baro Başkanı Yeşilboğaz: “Hukukçular hukuksuzluk ikliminde cesaretli ve mücadeleci olmalıdır” dedi.

Mersin Barosu’nda avukatlık stajını tamamlayan Aslı Ergin Afşar, Hüseyin Berkehan Çağatay ve Beyza Aydoğdu meslek yemini ederek, hak mücadelesi vermek için cübbe giydi.

Mersin Barosu Genel Sekreteri Av. Adnan Günbay, Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, yönetim kurulu üyeleri Av. Bilgehan Yaşa ve Av. Kazım Yüksel’in katılımıyla gerçekleşen yemin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizde hukuksuzluk ikliminde hukukçuların cesaretli olması, mücadeleci olması ve ısrarcı olması gerekiyor.  Avukatlık mesleğinin en önemli özellikleri; sürekli daha iyisini istemesi, demokrasiye, insan haklarına, cumhuriyet değerlerine sahip çıkmasıdır. Çağdaşlaşma, demokratikleşme ve ilerlemenin teminatı sizlersiniz. Bu nedenle meslek yeminini ettikten sonra bu ilkeler doğrultusunda mesleğinizi sürdürmeniz gerekiyor. Ülkemizi hukukun üstünlüğü çerçevesinde en iyi yerlere getirebiliriz. Umarım hep birlikte mücadele ederiz. Mücadelemize destek verirsiniz” dedi.

Daha sonra Baro Başkanı Yeşilboğaz, meslektaşlarına cübbesini giydirerek ruhsatnamesini takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA