MEZİTLİ SAHİLİNE HİZMET BAKANLIĞA TAKILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ SAHİLİNE HİZMET BAKANLIĞA TAKILDI!


 

Hizmet ve yatırım yapmak isterken iktidarın yer tahsisi engeline takılan belediyelerden olan Mezitli, sahil bandını kiralama talebine 1,5 yıldır bakanlıktan yanıt alamıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Yaklaşık 13 kilometrelik Mezitli Sahil Bandı, 2017 yılı Ağustos ayına kadar Büyükşehir’de olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca geri alındı. Milli Emlak’a ait arazi sahipsiz. Kimse gelip proje üretmiyor. Mezitli Belediyesi devri için bakanlığa başvuru yaptı.

 

HALKA, “TEMİZLİK GÖNÜLLÜ YAPILIYOR” BİLGİLENDİRMESİ

Başvuru sonucunu bekleyen Mezitli Belediyesi bu süreçte halkı bilgilendirerek, “Kıymetli vatandaşlarımız, sahillerimiz Hazinenin (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) sorumluluğundadır. Mezitli Belediyesi olarak halkımızın daha iyi koşullarda denizimizi kullanabilmeleri için temizlik, bakım, taş toplama gibi hizmetleri ‘Gönüllü’ olarak gerçekleştirmekteyiz. Kiralama işlemlerimiz sonuçlanıncaya dek öngördüğümüz projeyi-yatırımı gerçekleştiremiyoruz” denildi. 

 

“SAHİLLER İŞGAL ALTINDA”

Geçtiğimiz günlerde konuyu sık sık gündeme getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, devleti malını sahip çıkmaya çağırmış, sahipsizlik nedeniyle sahillerde işgallerin yaşandığına dikkat çekmişti.

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşiminde konuşan Tarhan, bakanlıklardan sahil tahsisi almaya ilişkin yaşadıkları sıkıntılara değinerek, bürokrasinin geç işlemesinden yakınmıştı.

“Mezitli sahili ile ilgili geçen sene bakanlığa yazı yazmışız, 3 bin metrekarelik alanın bedelini ödeyip tahsisini almak için ama hala yanıt alamadık” diyen Tarhan, şu ifadeleri kullanmıştı; “Ben buradan tekrar teşekkür ediyorum sayın bakan Lütfi Elvan’a, çözüm üretmese de arıyorduk ilgileniyordu ama şuanda bakana ulaşmak mümkün olmuyor. Keşke bakan olmasaydı, bizim her halde daha çok işimize yarayacaktı. Biz şimdi ‘15 kilometrelik sahil bizim değil’ diyerek, ‘işgalleri kaldırın, temizliği yapmıyoruz’ desek kötü oluruz. Buna çözüm bulunması gerekir. Bir yandan da ecrimisil adı altında sahillerde işgalcilere göz yumuluyor. Ecrimisil haksız bir işgaldir. Herkes mülkünü korumak zorunda. Devlet mülkünü kendi koruyacak. Ormanına, arazisine, mülküne sahip çıkmalıdır”.

 

SAHİLDE GÖNÜLLÜ TAŞ TEMİZLİĞİ

Ancak Mezitli Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında olmamasına karşın vatandaşların daha rahat denize girebilmesi için belediye ekipleri sahillerde taş temizleme işlemlerine devam ediyor. Yaz sezonunun başlaması ile birlikte Mezitli Belediyesi ekipleri sahillerde taş toplama ve temizlik çalışmasına hız verdi.

Önceki gün taş toplama makinesi kumsalda biriken taşları temizleyerek, vatandaşların sorunsuz şekilde deniz keyfi yaşamasını sağlıyor.

Burada konuşan Başkan Tarhan, sahillerin, Hazine (Milli Emlak Müdürlüğü) sorumluluğunda olduğuna dikkat çekerek, “Sahillerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluk ve yetki alanında. Ancak, vatandaşlarımız her türlü hizmeti belediyesinden bekliyor. Bu işlemlerin belediyemiz sorumluluk alanında olmadığını anlatmakta güçlük çekiyoruz. Biz halkımızın daha güvenle temiz şekilde denize girebilmeleri amacıyla gönüllü olarak gerekli önlemleri aldık. Ama bu boşluğun giderilmesi gerekiyor. Deniz hareketlerinden dolayı kumsallarda yaşanan taş birikmelerine karşı önlem almak amacıyla temizlik çalışması başlattık. Özel taş toplama aracımızla kumsallarımızda taşları temizliyoruz. Denizlerimiz artık daha girilebilir halde tutmaya gayret gösteriyoruz” vurgusunu tekrarladı.

 

ATATÜRK PARKI İÇİN DE TAHSİS BEKLENİYOR

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi de halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Atatürk Parkı’nın tahsis talebine yanıt bekliyor. Mersin’in kalbi niteliğindeki Atatürk Parkı’nda Mersin Limanı için işletici şirket MIP genişleme projesi yürütmek isterken belediyenin tahsisine yanıt alamaması tepki topluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA