TARSUS BELEDİYESİ 41 TESİSİ HİZMETE AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDİYESİ 41 TESİSİ HİZMETE AÇTI


 

Tarsus Belediyesi aralarında 10 doktor odası, 10 muhtar odası, 9 okuma salonu, 6 konuk evi, 5 koruluk, 1 meydan düzenlemesi ve sundurmadan oluşan 41 tesisi hizmete açtı.

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta 41 yeni tesis için Sucular Mahallesi'nde toplu açılış töreni yapıldı. Törene CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İlçe Başkanı Ozan Varal, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, törende yaptığı konuşmada görevde 2 yılı geride bıraktıklarını belirtti. Haziran sonuna kadar 60 tesisin daha açılışını yapacaklarını ifade eden Bozdoğan, böylece 2 yılda 155 tesisi Tarsus’a kazandırmış olacaklarını söyledi.

144 milyon lira borçla devraldıkları belediyeyi bugün cari fazla veren nadir belediyelerden biri haline getirdiklerini kaydeden Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi, kasasında parası olan, bankalara paralarını günlük olarak repo yaptıran, GES parasının bir kuruşuna dahi dokunmayan bir belediye. Öylesine çalışan belediye personelleri var ki gece gündüz uyumadan. Tarsus’un 179 noktasında gerçekten beyaz devrimini de yapan, tatlı devrimini de yapan bir belediye” ifadelerini kullandı.

 

“HALK EKMEK FABRİKASINDAN KAR EDEN TEK BELEDİYEYİZ”

Belediyenin süt toplama ve işleme projesi sayesinde çiftçinin daha önce 1 lira 80 kuruşa satabildiği sütü bugün 3 liraya aldıklarını, işledikleri sütü Halk Marketlerde vatandaşa ulaştırdıklarını, 2 yılda 1100 ton meyve sebze dağıttıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan,  “Küçük çiftçilerin durumlarını iyileştirmek için her şeyi yaptık. Tarla başında aldık ürünlerini direk götürdük halka dağıttık. Çiftçilerimizin satamadığı karpuzlar halk marketlerin önünde vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor. Türkiye’nin en ucuz ekmeği satılıyor 95 kuruşa. 1 milyon 200 bin tane ekmek üretiyoruz ve tek kâr eden ekmek fabrikası olan belediye biziz” dedi.

 

“KÖYLERDE VATANDAŞLARIMIZ İNSANİ KOŞULLARDA MUAYENE OLACAK”

Köylerde sağlık hizmetlerinden kısıtlı olanaklarla faydalanan yurttaşların kahvehane köşelerinde muayene olmaya çalıştığını görünce her köye bir doktor odası yapmaya karar verdiklerini anlatan Başkan Bozdoğan,  “Şimdi her köyün doktor odası oluyor, her köye okuma salonu yapılıyor, dışarıdan gelen bir insanı misafir etmek için konuk odaları yapılıyor. Yapılanlara bakacak olursanız kendi mahallelerimizde bile okuma salonları açılıyor, her mahalleye halk marketler açılıyor, diğer tarafta çok güçlü Türkiye’nin en güçlü kooperatifi, 200’e yakın üyesiyle kadın kooperatifi ve o kadar güzel çalışıyorlar ki Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerini götürüyorlar. Burada daha önce de söz verdiğimiz gibi bütün köylülerimizin ürettiği her şey, alın teriyle ürettiklerinin her birinin alıcısı biziz. Her hafta bir doktor, bir veteriner, bir ziraat mühendisi, bir avukat, bir öğretmen yanınıza gelecek. Biz açtığımız her tesisin sürdürülebilir olmasını istiyoruz ama var olan bir kentin kültürü var, kimliği var. Bunu geliştirmek için belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Öykümüzü de yazıyoruz; Tarsus’taki Berdan öyküsünü de görüyorsunuz. O kadar güzel işlenecek ki Büyükşehir’le birlikte emin olun Tarsus’un Berdan öyküsünü sadece Türkiye değil bütün Dünya duyacak” dedi.

 

“179 MAHALLEDE HİZMET VAR”

 

Sucular Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, yapılan hizmetlerden dolayı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal da  “Halkın başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’taki halkçı belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü hizmet atağı son hızıyla devam ediyor. Tarsus’un 41 ayrı noktasına hizmet edecek birimleri oluşturan sayın başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyor, hizmetlerin devamında her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha duyuruyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanımız sayın Haluk Bozdoğan ve Cumhuriyet Halk Parti’sinin tüm kadroları, tüm belediye personelleri Tarsus’un 179 mahallesinde, Mersin’in 13 ilçesinde halka hizmet etmek için, özellikle kısıtlı imkanlara sahip, bugüne kadar hakkettiği hizmeti alamayan bölgelere hizmetlerini sürdürmeye devam ediyorlar” dedi.

 

“HALKÇI BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ TARSUS’TA SERGİLENİYOR”

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Ülkeme baktığım zaman kimileri laf üretiyor, kimileri iftira atıyor, kimileri de temel atıyor. İşte bizim farkımız bu. Biz laf üretmiyoruz, biz tüm belediye başkanlarımızla birlikte Türkiye’de bir tarih yazıyor, hizmet üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Kadın Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini Tarsus’ta sergilediğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından kırmızı kurdele kesimiyle 41 tesis halkın hizmetine sunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA