“ÇİFTÇİ ZARAR EDİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇİFTÇİ ZARAR EDİYOR”


 

Türkiye’nin en büyük halini ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, tarım eylem planını anlatarak, sorunları dinledi. “Çiftçi çok büyük oranda zarar ediyor” diyen Babacan, özellikle sulama sorununa çözüm çağrısı yaparak, hükümete “O kadar para varsa Kanal İstanbul’u bırak, sulama yatırımlarını yap” diyerek seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mart ayında Silifke, Erdemli ve Tarsus İlçe kongreleri için Mersin’e gelen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Genel Başkanı Ali Babacan, Tarım Eylem Planı saha gezileri kapsamında, yeniden Mersin’e geldi.

Babacan, ekibi ile birlikte Hükümetin kurulmasından sonraki ilk 90 gün ve 360 gün ne yapacaklarına dair yapacaklarını Mersin Halciler Derneği ve Mersin Tüccarlar Derneği üyeleri ile buluşarak konuştu.

 

“ÇİFTÇİ ZARAR EDİYOR”

Mersin ziyaretinde sektörün paydaşlarına, tarım alanında yaşanan sorunlara yönelik ortaya koydukları çözüm önerilerini anlattıklarını söyleyen Ali Babacan, “Partimizin 90 günlük ve 360 günlük eylem planlarının açıklanmasına Adana’da başladık. İlk temamız tarımdı.

Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 ve 360 günde yapacaklarını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Adana’da işin üretim kısmını tarlalarda yerinde gördük.

Tarımda sorunlar çok büyük. Girdi maliyeti bu soruların başında geliyor. İlaç, gübre tohumun dövize bağlı olması nedeniyle girdi maliyetleri çok yüksek oranda artmış durumda. Bunun satışa yansıması ise pek mümkün olmuyor ve çiftçi çok büyük oranda zarar ediyor.

Ayrıca ülke olarak pek çok üründe dışarıya bağımlı hale geliyoruz. Bunların çözümünü tarım eylem planımızda ortaya koyduk” dedi.

 

“KANAL İSTANBUL’U BIRAK, SULAMAYA YATIRIM YAP”

Bu kapsamda Türkiye’nin en büyük haline gelerek sorunları dinlediklerini aktaran Babacan, “Bugün Türkiye’nin en büyük halindeyiz. Meyve-sebzenin tüm Türkiye’ye dağıtıldığı ve ihracatının yapıldığı bir merkez burası. Dernek başkanlarımız ile toplantı yaptık, sorunlarını, çözüm önerilerini dinledik. Burada şimdi hal esnafımızı yerinde göreceğiz, kurutma tesisini, kreşi gezeceğiz. Ardından Konya’ya geçeceğiz. Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’da kuraklık çok büyük problem. Ürün hasılatı bu sene büyük oranda düşecek. Zamanında gerekli sulama yatırımı yapılmadığı için kuraklık risk büyük.

Hükümet çağrı yaptık; madam kaynaklar kıt harcayacak paranız var ise Kanal İstanbul’u biraz bekletin de şu sulama yatırımlarını yapın dedik. Öncelik tarımda su, basınçlı kapalı sistemin ülke genlinde yaygınlaştırılması gerekiyor. Su çok kıymetli. Suyun kıymetini bilmemiz lazım. Su yönetimi çok çok önemli. Tüm bunlarla ilgili biz çalışmalarımızı hazırladık. Sulama sistemleri dahil olmak üzere tarım eylem planımızı açıkladık. Kiminle otursak güzel ilave fikirler geliyor. Seçime kadar bunu sürdüreceğiz ve seçimden sonra bir dakika bile kaybetmeden ülkemizin sorunlarına çözüm için dertlerin deva için çalışacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA