KARPUZLAR TARLADA KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARPUZLAR TARLADA KALDI


 

Mersin’de karpuz üreticileri ürünlerini satamadıklarını ve ürünlerin tarlada kaldığını kaydetti. Karpuz çiftçisini ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel çiftçilerin borçlarının olduğunu, çiftçinin borcunu ödeyemediğini belirtti.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, karpuz üreticilerini ziyaret etti. Ürünlerin tarlada kaldığının altını çizen Gökçel, “Tüm girdiler arttı. Bu ürünün yetişmesinde en önemli girdi gübre ve son 1 yılda yüzde yüz zam geldi. Ziraat Bankası’na ve piyasaya olan borçlar var. Karpuzlar tarlada kaldı. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri sizin borcunuzun faizini silip borcu uzun vadede yapılandıracağına, Ziraat Bankası gıda firmalarına, basın kuruluşlarını alacak yandaşlara kredi veriyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi. Karpuz çiftçilerinin ürünlerini satamadığını ürünlerin tarlada kaldığının altını çizen Gökçel, “Tarlanın bu halini görünce insanın içinin acımaması mümkün değil” dedi.

 

TÜM GİRDİLER YÜZDE YÜZ ARTTI

Ürünün tarlada kalması dolayısıyla zarar ettiklerini ifade eden Mersinli çiftçi, “Son 1 yılda fide fiyatları yüzde 100 arttı. 60 lira olan gübre 130 lira oldu. Naylon kullanıyoruz geçen yıl 14 liraya almıştım, bu sene 30 lira oldu. Karpuzlar da tarlada kaldı görüyorsunuz” diye konuştu. Maliyetlerin artması karşısında borçlarının her geçen gün arttığını söyleyen bir kadın çiftçi “Bankaya, gübreciye, fideciye, uçan kuşa borcumuz var. Buna birinin el atması lazım” diye tepki gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA