“COVİD 19, EĞİTİMCİLER İÇİN MESLEK HASTALIĞI OLMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“COVİD 19, EĞİTİMCİLER İÇİN MESLEK HASTALIĞI OLMALI”


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan tarafından, TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlanması istemiyle eğitim politikaları ile ilgili verdiği soru önergesine yanıt geldi.

Turan önergesinde, Covid 10 salgının ülkemizde yayılmasından yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen pandemi ile mücadele konusunda hükümet tarafından kapsamlı politikaların uygulanamadığını söyleyerek, “Öyle ki Covid 19 salgınının ülkemizde ilk görüldüğü zamandan itibaren toplumun maske ve dejenfektan ihtiyaçları başta olmak üzere, günümüzde aşılamaya kadar hemen hemen salgına karşı alınabilecek bütün önlemler konusunda yeterli düzeyde bir adım atılmış değil. Böylesi yetersizliklerle dolu bir süreç farklı meslek gruplarında çalışan emekçiler salgına karşı savunmasız bırakılmıştır.

Bu meslek gruplardan biri de kuşkusuz eğitim emekçileridir. Eğitim emekçileri her gün binlerce insanla temas etmekten dolayı salgına yakalanabilecek kesimlerin başında gelmektedir. Yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen eğitim alanında salgınla mücadele konusunda yeterli önemler alınmadığı için binlerce eğitim emekçisi ve öğrencinin sağlığı tehlikededir. Türkiye’deki bütün eğitim ekçileri büyük bir tereddüt ile okula gitmektedir. Özellikle son haftalarda Covid 19 vakalarındaki muazzam artış ve eğitim alanında yeterli önlemlerin alınmaması yüz yüze eğitim sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Yüz yüze eğitimin olduğu 2021 Şubat-Nisan ayları arasında Eğitim Sendikaları’nın verilerine göre 2 bin 558 öğretmen, 3 bin 379 öğrenci, 246 hizmet-memur enfekte olmuş ve eğitim alanında 17 kişi hayatını kaybetmiştir. Hükümet tarafından salgına karşı eğitim alanında ciddi önlemler alınmalı ve eğitim alanında çalışanların aşılanması için gerekli hazırlıklar ivedilikle yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

BU SORULARA YANIT İSTEDİ

Turan bu bağlamda; “Bakanlığınızın eğitim emekçilerinin hızlı şekilde aşılanması için bir çalışması var mıdır?

Bakanlığınız tarafından eğitim emekçilerinin aşılanması için her hangi bir tarih aralığı bir belirlenmiş midir?

Bakanlığınız tarafından Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden eğitim emekçileri için neler yapmıştır?

Bakanlığınız tarafından Covid 10’un eğitim emekçileri açısından meslek hastalığı olarak kabul edilmesi amacıyla her hangi bir çalışma var mıdır?” sorularına da yanıt istedi.  

 

BAKANLIKTAN KISA YANIT

Ancak bakanlıktan gelen yanıt sorulara cevap vermekten uzak kaldı. Yanıtta şu ifadeler yer aldı; “Koronavirüs aşı uygulaması kapsamında 28 Mayıs 2021 tarihi itibariyle 813 bin öğretmenimiz ve okul çalışanlarımız için aşı olma imkanı sağlanmış olup, uygulama devam etmektedir. Ayrıca randevular e-Nabız’dan alınmaktadır.

Koronavirüs Aşı Programı, Sağlık Bakanlığı tarafından programlanmakta olup, bakanlığımızca ihtiyaç duyulan hususlar, Sağlık Bakanlığına iletilmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu Kararları doğrultusunda alınacak tedbirler ve uygulamaya yönelik esaslar hususunda gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü’ imzalanmıştır. Bu kapsamda okullarımıza rehberlik ederek, hijyen ve enfeksiyon konularında okulların kurumsal sorumluluklarını yerine getirmesi amacıyla TSE ile işbirliği yapılarak okul/ kurumlarımızdaki tüm alanlarda standartların oluşturulması için gerekli çalışmalar yürütülmektedir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA