CHP’Lİ ANTMEN’DEN ZOR SORULAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ ANTMEN’DEN ZOR SORULAR!


 

Haber Merkezi

 

Sedat Peker'in, Demirören grubunun Ziraat Bankası'ndan Doğan Medya’yı satın almak için çektiği 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği iddiası yaşanan tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Konunun sosyal medyada da çok konuşulmasıyla beraber başka bir gerçek gün yüzüne çıktı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından paylaştığı belgelerle kamu bankalarının alacak oranının Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan kredi çektiği dönem ve sonrasında rekor düzeyde arttığını ortaya koydu.

Milletvekili Antmen, paylaşımında Hazine ve Maliye Bakanlığına kamu bankaları alacaklarını sorduğunu, gelen yanıtta takipteki toplam alınacağın 1.757 Milyar lira olduğunu belirterek “Şimdi buraya dikkat: Demirören Holding'in Doğan Medya'yı aldığı yıl kamu bankalarının alacak oranı bir anda fırlıyor ve % 40, sonra da % 64 seviyesine geliyor!” dedi.

 

“VARLIK FONUNA DEVREDİLEN BANKA VE ŞİRKETLERİN SAYIŞTAY DENETİMİNE AÇILMASI GEREKİYOR”

CHP’li Vekil yaptığı açıklamada Demirören Holding’in 10 yıl taksitle ve düşük faizle kredi aldığını belirterek. “Yaşanan süreçten ve iktidarın sessizliğinden anlaşılıyor ki Demirören Holding çektiği krediyle ilgili hiçbir geri ödeme yapmamış. Demek ki Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları bu nedenle varlık fonuna alındı ve denetimden kaçırıldı. Kamu bankalarındaki kaynaklar çiftçi ve esnaftan esirgeniyor. Ziraat Bankası çiftçinin traktörüne, evine ve tarlasına el koyuyor ama iş Demirören Holding’in borçlarına gelince banka yönetimi ve iktidar ortada yok. Varlık fonuna devredilen banka ve şirketlerin Sayıştay denetimine açılması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

 

“ALDIĞI KREDİNİN ŞU ANA KADAR NE KADARINI ÖDEDİ?”

Alpay Antmen, eskiden bankaların hortumlandığını ancak şimdi ise direk sırtlanıp götürülerek çalındığını belirterek “6 ay önce Cumhurbaşkanlığına son 10 yılda Ziraat Bankası'ndan kredi alan şirketleri ve bu şirketlerin ne kadar geri ödeme yaptıklarını sormuştum. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ‘Bizim alanımıza girmiyor’ demişti. Oysa Ziraat Bankası 4 yıl önce Varlık Fonuna devredilmişti! Bu soruların acilen yanıtlanması gerekiyor: “Demirören Holding, Ziraat Bankası’ndan aldığı kredinin şu ana kadar ne kadarını ödedi? Faiz ödemesi yapılmış mıdır? Bu faiz tutarı şu anda ne kadardır? Kredi borcu ödenmediyse icra ve takip işlemleri başlatıldı mı?”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA