“ÇİFTÇİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇİFTÇİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”


 

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve AB Yeşil Haftası dolayısıyla düzenlenen Sürdürülebilir Tarım İçin Doğru Uygulamalar Etkinliği'nde çiftçilerle bir araya geldi.

 

TOPRAĞIN VERİMLİLİĞİ DAHA DA ARTACAK

Musalı, Değirmendere, Sadiye, Çağlarca (Suntras) Mahalleleri'nde de devam edecek olan çalışmalar ile çiftçilerin doğanın dengesine ve insan sağlığına zararlı etkileri bulunmayan üretim teknikleri konusunda bilgilendirilmesi, toprağın verimliliğinin artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Çevik Belediyecilik ve Sıfır Atık anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi de etkinlik kapsamında zirai ambalaj atıklarının tarım bölgelerinden toplanarak bertarafa gönderilmesini veya değerlendirilerek ekonomiye katkı sağlamasını amaçlıyor.  

 

"TOPRAĞIMIZI, SUYUMUZU KORUYACAĞIZ"

Başkan Yılmaz, proje ile toprağın, suyun korunacağını ve temiz tutulacağını söyleyerek, “İkincisi ise projenin çok farklı kurum ve kuruluşların iş birliğinde yapılmasıdır" dedi.

"Bizim köylümüz, zaten toprağının, suyunun kıymetini bilir. İşte bu proje de bu anlamda çok kıymetli" diyen Başkan Yılmaz; "Gelecekte burada üretilen ürünler daha da kıymetli hale gelecek. Suyumuzla, toprağımızla ürettiğimiz ürünlerin stratejik ürün statüsü önemi de var. Bununla ilgili başka projelerimize de devam ediyoruz" diye konuştu.

 

"GELECEK DAHA GÜZEL OLACAK"

Konuşmasında birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Başkan Yılmaz; "Hepimiz, ülkemizin, milletimizin güçlü olmasını, çocuklarımızın daha güzel bir Türkiye'de, daha refah içinde yaşamasını istiyoruz. Bunun için de bir ve beraber olmak zorundayız. Gururla söylüyorum ki burası Toroslar. Burası Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Toroslar'da bir tek çadırda duman tütüyorsa ümidinizi kaybetmeyin" dediği yer. Bizler,  zor ve sıkıntılı zamanlarda ne yapması gerektiğini biliriz  ve yapmışızdır. Önemli olan birlik, beraberlik içinde daha çok üretmek, çiftçimizin daha yüksek karla ürünlerini satması ve kendimizi daha çok geliştirmektir. Bu proje de bunu sağlıyor. Bu açıdan da çok önemsiyorum. Projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA