YUVALAMA ZAMANI DENİZ DÜZENLEMESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YUVALAMA ZAMANI DENİZ DÜZENLEMESİ!


 

Sık sık ekolojik yıkım haberleri ile gündeme gelen Mersin’de son olarak bilim insanları deniz kaplumbağalarının üreme dönemi nedeniyle sahilde dikkatli davranma uyarısı yaparken, Aydıncık Belediyesi kepçe ile denizde düzenleme yaptı!

HEDİYE EROĞLU

 

Dünyada deniz kaplumbağalarının en önemli üreme alanlarından biri olan Mersin sahilleri, bu yıl da Caretta Carettaları ağırlıyor. Mersin’de 5 üreme alanı bulunan deniz kaplumbağaları, günün belirli saatlerinde sahile çıkarak yumurtalarını bırakıp yeniden denize dönüyorlar.

Deniz kaplumbağalarının en önemli üreme merkezlerinden biri olan Mersin sahillerine bu yıl da anaç kaplumbağalar yumurtalarını bırakmaya başladı. Mayıs ayının ortasından itibaren yumurta bırakmaya başlayan kaplumbağaları, şu ana kadar 12 yuva oluşturdu.

Deniz kaplumbağalarının üremesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama Araştırma Merkezi (DEKUYAM) Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, "Bu dönemde sahilleri dikkatli kullanalım” uyarısı yaptı.

 

EKİPLERE TEŞEKKÜR, VATANDAŞA UYARI

Ancak üreme alanlarının en hassas bölgelerinden Aydıncık’ta belediye bu uyarıyı dikkate almadı. Sahile kepçe ile giren belediye ekipleri düzenleme yaptı. Düzenlemeyi sosyal medyadan paylaşan Yenikaş Muhtarı Zeynel Avcı belediyeye teşekkür ederek, “Yaz sezonunun başlaması sebebiyle Soğuksu Çayımızın, sahilimizin temizliği ve düzenlemesi Aydıncık Belediyesi ekiplerince yapıldı. Bu konularda hassasiyetinden dolayı Belediye Başkanımız Ferat Aktan’a, Fen İşleri Müdürümüz Emre Vatan ve Encümenimiz Abdurrahman Sümbül’e mahallemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Deniz kaplumbağalarının yuvalama döneminde sahili kepçe ile düzenleme yapan ekiplere teşekkür eden Muhtar Avcı, vatandaşlara ise sahili temiz tutma uyarısı yaptı.

 

“YUMURTALAR ZARAR GÖRMÜŞ OLABİLİR”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı avukat Şeyda Afyoncu ise bu paylaşıma tepki göstererek, “Bu mevsimde sahil temizliği olmaz. Deniz kaplumbağaları yuva yaptıysa zarar görmüş olabilir yumurtalar” uyarısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA