AYDINCIK ARITMA YER TARTIŞMASI KURBANI MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK ARITMA YER TARTIŞMASI KURBANI MI?


 

Aydıncık’ta yıllardır beklenen arıtma tesisinin denize mi karaya mı yapılacağı tartışmaları yeniden gündem oldu. Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, “Biz denize yapılmasına karşıyız” dese de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yüksek maliyet vurgusu yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Aydıncık ilçesinde yıllardır çözülemeyen arıtma tesisi yapımı, yer tartışmasına mı kurban gidiyor?

MESKİ Genel kurulunda konuyu yeniden gündeme getiren Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, “Biz denize yapılmasına karşıyız” dese de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yüksek maliyet vurgusu yaptı.

 

“BAKANLIĞI BEKLİYORUZ”

Atıksu arıtma tesisi konusunda derin deşarj konusunda Çevre Bakanlığına yapılacağı yerin imarı ile ilgili başvuruları olduğunu açıklayan Başkan Seçer, sonucu beklediklerini duyurdu. Seçer, “Daha küçük kopmak bir alanda kara tarafında bir projemiz var. Projemiz hazır. İmar planını sonlandırırsak bir an önce çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

“BİRLİKTE KAZALIM”

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise “Gelin denizle filan uğraşmayalım. Şu yerimize orada 85 bin metrekare gibi bir alan var onun bir kısmını kullandık mı bu sorunu aşarız. Yani 2-3 milyon TL’lik bir kazı masrafı var. Yer hazır, tahsis hazır. Denize Aydıncık halkı, ben de dahil olmak üzere karşıyız. Gelin bunu hem erkene alalım. Hem kanalizasyon arıtmayı devreye alalım bozulmadan bir an öce başlayalım. İnanın bu dönem bitecek, önümüzdeki üç yıl içerisinde bunu yapamayacağımızı ben çok iyi biliyorum. Çünkü geçmiş dönemden gelen bir arıza bu. Bu dönemde de devam ediyor. Gelin şu kazıyı beraber yalpım. Yapamazsak makinelerimizi sokalım kazım masrafı için bizdeki ve sizdeki makineleri toplayalım, 6 ay kazalım. Bir milyon TL’ye kazıyı yaparız, mazot parasına. Ondan sonra ihale yapalım. Gelin böyle de yapabiliriz. Deniz çok da iyi olsa yine de razı değiliz. Gelin bu konuda yardımcı olun, yarayı düzeltelim” çağrısı yaptı.

 

“AYDINCIK’LILARIN DEDİĞİ ŞEKİLDE YAPALIM DEMENİZİ ARZU EDİYORUM”

Ancak Seçer’in yüksek maliyetler üzerinden rasyonel yatırım vurgusu yapması üzerine Başkan Ferhat Aktan, “Ben isterdim ki planlanan projeler içerisinde özellikle kanalizasyon-arıtmanın olması lazımdı. Mersin’de kanalizasyonu olmayan kaç ilçemiz var? Kanalizasyon ve içmesuyu yapıldı sıkıntı yaşadık mı yaşadık ama siz bir talimat veremediniz. Bunu başkanın dediği, Aydıncık’lıların dediği şekilde yapalım demenizi arzu ediyorum” dedi.

 

“BU AYIPLA YAŞAYAMAYIZ” DENİLİYOR AMA YAŞANIYOR!

Başkan Seçer Vahap Seçer ise “Söz verdik mi yerine getirmek zorundayız. Allah mahcup etmesin. Makulleştirdiğimiz zaman projeyi yapıyoruz. Yapıyoruz dediğimiz noktada iş bitmiştir yapılır. Ama yani tam bir sonuca erişemediğimiz için burada boş kalıyor, bu meclise ve bana yakışmaz. Onun için bir şey diyemiyorum. Zaten görüşüyoruz sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yatırım tutarı, oranın durumu, nüfusu belli. Yani rasyonel olmalı çalışma neticede bu kamu kaynağı. Yani makul hale getirmeye çalışıyorum. Yapılır ama rasyonel olur mu bu tartışılır. Bu tartışmayı gidermeye çalışıyoruz. Ama yapacağız. Şunun sözünü vereyim; bir şekilde bunu çözeceğiz. Bu çağda Aydıncık gibi tarihi bir yerde bu ayıpla yaşayamayız. Bu olmaz.

Şimdi zaten burada konuştuklarımız 2021 yılı yatırımları. Devam eden yada planlanan ve henüz ihalesi yapılmamış ama kalan ikinci yarı dönemde yapılacak ihaleleri ben ahlattım. Bunun 2022’si, 2023’ü, 2024’dü var.

2024’te yeni dönemde oluruz olmayız, yaşayacak mıyız? Her birimiz için geçerli ya da bu göreve devam edecek miyiz? O artık önce Allah’ın sonra halkın takdiri o ayrı bir konu. Sanki bir dönemi bu yatırımlarla bitireceğiz gibi bir algı var. Bu yanlış” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA