TARSUS BELEDÝYESÝ’NÝN TARLALARINDA HASAT ZAMANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDÝYESÝ’NÝN TARLALARINDA HASAT ZAMANI


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesine ait arazilerde ekilen tarým ürünlerinin hasadýnýn yapýlmasýnýn ardýndan 30 ton buðday ve arpa samaný, 5 ton kepek ve 2 ton süt yemi köylerde üreticilere ücretsiz olarak daðýtýldý. Belediye önümüzdeki günlerde de kendi ürettiði buðdaydan yaptýðý unu þehir merkezindeki yurttaþlara ulaþtýracak.

Tarsus Belediyesi bir yandan kýrsal kesimdeki küçük üreticilere destek verirken bir yandan da belediyeye ait atýl arazileri ekip biçerek yeniden tarýma kazandýrýyor.

Belediyenin arazilerinde ekilip biçilen ürünler dar gelirli kesimlerin sofrasýna ulaþýyor. Tarsus Belediyesi, kendi arazilerindeki hasat sonunda kazanýlan hayvan yemini de ücretsiz olarak üreticilere daðýtýyor.

Bu kapsamda bu sezon yapýlan hasatlar sonunda elde edilen 30 ton buðday ve arpa samaný, 5 ton kepek ve 2 ton süt yemi ücretsiz olarak üreticilere daðýtýldý. Tarsus Belediyesi böylece hayvancýlýkla geçimini saðlayan küçük üreticinin yem maliyetlerinin düþürülmesine katký saðladý.

 

Daðýtým yapýlan köylerde üreticilerle bir araya gelen Tarsus Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan, Türkiye’nin pandemi nedeniyle zor günler geçirdiðini, yaklaþýk 1 yýl daha pandeminin etkisinin sürebileceðini söyledi.

Bozdoðan, “Ortaya çýkan tablo doðanýn ne kadar önemli olduðunu, tarýmýn ne kadar önemli olduðunu bize bir kez daha net olarak gösterdi. Sizler çiftçisiniz, hayvancýlýk yapýyorsunuz ama Tarsus Belediyesi de sizin bir ortaðýnýz ve bunu her çalýþmada size destek vererek göstermiþ olacak. Bu tabloyu yaratabilmek için Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðümüzdeki arkadaþlarla ciddi bir çalýþma yaptýk, çaba gösterildi, alýn teri akýtýldý. Ekim yapýlan yerleri geziyoruz. Unlar daðýtýlacak, buðdaylar daðýtýlacak ve bunlarý keseler içerisinde halkýmýza beþer kilo olur, onar kilo olur daðýtacaðýz. Bunu yaparken önümüzdeki süreçte daha fazlasý ortaya çýkacak. Yani tablo þuna gidiyor artýk. Biyodinamik tarým, zehirsiz tarým, zehirsiz mutfak ve insanlarýn daha saðlýklý olmasý ve insanlarýmýzýn özellikle bu pandemi sürecinde güçlü olarak direnç göstermesini saðlanacak. Biz belediye olarak halkýmýzýn hep yanýnda olup onlarýn isteklerine karþýlýk vermeye çalýþacaðýz” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA