CHP HEYETİ: TARLALARA GİRİLMEZ HALE GELMİŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP HEYETİ: TARLALARA GİRİLMEZ HALE GELMİŞ


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ve Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Genel Merkezinin görevlendirmesiyle gittikleri Aksaray’da, kuraklıktan sonra dolu afetinin mağdur ettiği çiftçilerle köylerinde buluştu.

Haber Merkezi

 

Aksaray’da dolu afetinin yaşandığı bölgelere gitmeden önce CHP Aksaray İl Örgütü’nü ziyaret eden CHP’li Milletvekillerine, Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları Temsilcileri eşlik etti. Aksaray’da kuraklığın ardından dolu afetiyle tarım arazilerinde büyük kayıplar yaşandığını ifade eden üreticiler ve Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak üreticilerin desteklenmesini istediler. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Kuraklıktan kaynaklı 500-600 bin dekar ekili alanda ciddi zarar oluşmuştu. Kentimizde bu ay başında yaşanan dolu afeti nedeniyle de 20 bin dekardan fazla alanda zarar var. Çiftçimizin zararı karşılanmalı, borçları ertelenmeli, faizsiz kredi ve yeterli destek verilmeli" diye konuştu.

 

“BUĞDAYLAR BİÇİLMEDEN TARLADA BIRAKILDI”

Aksaray’ın Altınkaya köyünde üreticilerle bir araya gelen CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, üreticilerin sorunlarını dinledi. Tarlasını biçmediğini hayvanlara otlak olarak kaldığını söyleyen Aksaraylı üretici, “Bu tarlayı hayvanlara yaylım olsun diye bıraktık, ürün olmadı. Zararımız büyük” diye konuştu. Mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Gökçel, “Özellikle kuraklıktan etkilenen hububat çiftçimiz dekarda en az 200 lira desteklenmeli” diye konuştu. Yaşanan kuraklık sonrasında süt üretiminde de gelecek dönemde sıkıntılar yaşanacağını söyleyen Gökçel, “Yem bulmakta da çok güçlük çekilecek” dedi. Aksaraylı çiftçiler, “Fiyatlar günü birlik değişiyor. Süt fiyatı yem fiyatını karşılamıyor” dedi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA