‘OY DEPOSU’NA HİZMET ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘OY DEPOSU’NA HİZMET ÇAĞRISI


 

Cumhur İttifakı’ndan Büyükşehir yönetimine, Akdeniz, Susanoğlu ve Atakent’in CHP’nin oy deposu olduğuna dikkat çekilerek hizmet çağrısı geldi.

Hediye Eroğlu

 

MESKİ’nin 2021 yılı Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer ile muhalefet arasında hizmet yapılacak bölgelerin ‘oy deposu’ şeklinde yorumlanması atışması yaşandı.

 

AKDENİZ POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYOR

Başkan Gültak, seçildiği günlerde mecliste özelikle Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söylediğini anımsatarak, “Siz de bu konuda destek vermiştiniz. 13 ilçemiz var tabiî ki hepsi birbirinden değerli, birbirinden saygı değer ilçeler. Herkesin kendine göre sorunu var ama Akdeniz şehrin kalbi ve merkezdeki en önemli ilçelerden bir tanesi. Limanı, serbest bölgenin, halin, esnafın yaşadığı, gündüz nüfusu 800 bini bulan ilçemiz. Dolayısıyla Şevket Sümer’de, Güneş’te, Özgürlük’te, Yeşilçimen’de bir çok mahallemizde altyapı sıkıntılarımız var. Bunları zaman zaman sizlere ilettik. Sağolun sizlerde bürokratlarda elinizden geleni yapıyorsunuz teşekkür ediyoruz.

Fakat burada mahallelerin çoğunda yağmur suyunun gideceği alanlar yok. Dolayısıyla kışın aşırı yağışı aldığımızda özellikle bu mahallerde seller oluyor. Ayrıca zemin katlardaki tüm evlerin lavaboları dışarı çıkıyor. Bunun nedeni de gider olmamasından kaynaklı. İnsanların giderlerini diğer yerlere bağlaması ile alakalı. Yani yağmur suyu giderlerinin olmaması ile alakalı. Dolayısıyla şehrin ortasında tarihin en önemli ilçelerinden bir tanesi olarak sizden rica ediyorum. Akdeniz bölgesi sizin de yani Millet İttifakı’nın da oy deposu. Şehrin ortasında, şehrin kalbi olmasına rağmen bu mahallelerin ciddi altyapı sıkıntısı var.

Geçenlerde söyledim burada da söylemek isterim, belki diğer ilçe başkanlarımız güler, latife yapar, alınırlar ise haklarını helal etsinler; ama Akdeniz’i düzeltmeden Mersin’i düzeltmek pek mümkün gözükmüyor. Burada da sadece benim veya hükümetin yapacağı işlerle olmaz. Sizlerden ve MESKİ’den bu konuda ciddi destek bekliyorum” dedi.

 

“KAPANMA SÜRECİNDE ŞEHRİN KALBİ DEDİĞİNİZ AKDENİZ’DE TARLA YOLUNA DÖNMÜŞ ANA ARTERLERİ YAPTIK”

Başkan Vahap Seçer de, Akdeniz ilçesinin önemine ilişkin söyleyecek bir sözü olmadığını söyleyerek, “Evet Mersin’in kalbi ve sanayi bölgesi. Gelir dağılımında adaletsizliğinde rekor düzeyde olduğu bir yer. Ama çok net ve sansürsüz söylüyorum, Mersin yerel yönetimler bazında konuşuyorum; gelmiş geçmiş yerel yönetimler döneminde en azla hizmet alınan dönem bu dönemdir. Biz çok ertelenmiş, ötelenmiş hizmetleri yerine getiriyoruz. Şehrin ana arterleri yıllardır asfalt bekliyordu, çukurlar içerisindeydi. Allah muhafaza  kafanızın üzerine düşebilirdiniz. Kapanma sürecinde şehrin kalbi dediğiniz Akdeniz’de tarla yoluna dönmüş ana arterleri yaptık. Sadece oraları değil Şevket Sümer’den Güneş’e, Karacailyas’a, Kazanlı’ya bizim her yerde ekiplerimiz çalışıyor. Şuan arabanıza binin lütfen kolaçan edin.

 

“AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIM SÖZÜMÜ YERİNE GETİRİYORUM”

Caddelerde, sokaklarda çalışan ekipler hep Büyükşehir’in. Ya belediyemizin yol yapım birimi ya MESKİ’nin birimleri ama sürekli bir çalışma var. 

Çay-Çilek İçme suyu Rehabilite çalışmalarını devam ettiriyoruz. Yıllardır bekleyen bir sorun bu. Yaz günlerinde 2-3’üncü katlara orada su çıkmıyordu, şimdi bu sorun ortadan kalktı.

Karaduvar atıksu arıtmada yıllardır koku vardı, şimdi koku kaldı mı? İşte dokunduk, yaptık, ilave çalışmalar devam ediyor.

Karacailyas’ta gümrüklü bakliyat depoları var. Şiddetli yağışlarda sular basardı sonra belediye tazminat öderdi oralara. Milyonlarca lira  tazminat ödedik belediye olarak. Şuanda bir gram yağmur yağdığında bir gram su  bulamazsınız. Ben göreve geldim geleli sayın Gültak, 26 ay oldu. Doğru ben göreve başlarken ihtiyaç olan noktalarda pozitif ayrımcılık yapacağım sözünü verdim ve bunu da harfiyen yerine getiriyorum. Akdeniz’e yapıyoruz da Mut’a, Erdemli’ye yapmıyor muyuz? Mergin Köprüsü yıllardır yapılacaktı da biz geldik bitirmedik mi? Her yerde ayrım yapmadan biz bu çalışmaları sürdürüyoruz. Ama pozitif ayrımcılık yaptık derken yanlış anlaşılmasın, her hangi bir siyasi görüş, oy deposu gibi.. Siz bunu dile getiriyorsunuz, benim ağzımdan böyle bir laf çıkmamıştır. Benim oy depom. Sizin bu değerlendirmeleri yaparken biraz şaka biraz ciddi ‘sizin oy aldığınız yer’ dediniz. İnanın benim aklımdan böyle bir şey geçmemiştir ve geçmeyecek. Bunun da sözünü verdim, sözümün de altını kara kalemle çiziyorum.

Bir çok mahallede şimdi saymakla bitmez yatırım programında da 2020 yılı içerisinde şuanda devam eden bu yıl ihalesine çıkacağımız Akdeniz bölgesi ile ilgili MESKİ yatırımlarını da sizlere aktaracağım. Ama doğrudur Akdeniz’e başta merkezi yönetim olmak üzere bütün yerel yönetimlerin bu büyükşehirdir, ilçe belediyeleridir, pozitif ayrımcılık göstermesi gerekiyor. Bunda ayrıldığımız bir nokta yok” dedi.

 

SİLİFKE ACİLEN ARITMA İSTİYOR

Yine Silifke’den MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt da, turizm bölgesi Susanoğlu’nun yaz nüfusunun artış gösterdiğini ancak eski arıtma tesisinin kapasitesinin yetmediğini söyledi. Kurt, “Çevreye çok duyarlıyız. Diğer ilerdeki çevre facialarının konuşmalarını yapıyoruz ama gözümüzün önündeki Susanoğlu’nu göremiyoruz. Susanoğlu’nda Atakent’teki dereyi kontrol ettirmenizi istiyorum. Oradan sürekli atık su dışarıya veriliyor. Bu da denize girenler tarafından rahatsızlıkla karşılanıyor. Bu da bizim turizm konusundaki ideallerimize sekte vuruyor.

Susanoğlu normalde 20 bin nüfusu olan ancak yaz aylarında bu rakamın 300-400 bini bulduğu bir bölge. Buna göre bir arıtma tesisini Silifke halkı acilen talep etmekte. İnşallah sizlerin duyarlılığı ile kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

 

“ATAYURT, ATAKENT, ARKUM BÖLGESİ İÇİN ATIKSU ARITMA PROJEMİZ VAR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Atakent Arıtma Tesisinin 2016’da revize edildiğini anımsatarak, “Atayurt, Atakent, Arkum bölgesi için Atıksu Arıtma Projemiz var. Yani orada daha geniş yeni bir teknoloji atıksu arıtma tesisi kuracağız. Zaten Silifke’nin merkez arıtmasını da yeniliyoruz, önümüzdeki günlerde de ihale sine çıkıyoruz, son aşamasına geldik” dedi.

 

“O DEREDEN PİSLİK AKIYOR”

Emin Kurt ise “2016’da yenilendiğini söylediniz. Şöyle ben yenilenmedi veya yenilendi demiyorum. Üstü kapalı ima etmeye çalışıyoruz. Biliyoruz başkanımız yoğun, mesai harcıyor ama ben diyorum ki o eski bir yapı kaldırmıyor” tepkisi verdi.

Başkan Seçer, Kurt’u doğrularken, Kurt, “Süslü cevaplar geliyor. Daha acısı; o dereden pislik akıyor, geceleri açıyorlar. Personelin emeğine yazık olmasın diye bazı şeyleri üstü kapalı söylüyoruz. Susanoğlu, Atakent CHP’nin oy deposu, kendileri de rahatsız. Yani çözüm odaklı gidersek en azından sorduğum sorularla güzel ilerlemeler alırız. İncitmeden, kırmadan, dökmeden, yapılan emekler boşa gitmeden durumu izah etmeye çalışıyoruz. Yenilenmesi bizim için önemli değil. Oranın kokup, kokmaması önemli. Yenilersin iyi olmaz yine kokar, büyütürsün yetmez yine kokar. Personel iş yapamaz yine kokar. Kokmasının bir sürü sebebi olabilir. Ama o kokunun giderilmesini talep ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA