HÜKÜMET ELEŞTİRİSİ MİKROFON KAPATTIRDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HÜKÜMET ELEŞTİRİSİ MİKROFON KAPATTIRDI!


 

Akdeniz Belediye Meclisinde HDP’nin hükümeti eleştirme girişimine Başkan Gültak’tan mikrofon kapattırma hamlesi geldi. Muhalefet eleştirirken Gültak, “Siyaset yapmayın, Akdeniz halklarının çıkarı ile ilgili bir şey söyleyecekseniz buyurun söyleyin” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Son günlerde gerilimli toplantılar ile gündeme gelen Akdeniz Belediye Meclisi’nde tansiyon bir türlü düşmüyor. Son olarak dün yapılan Akdeniz Belediye Meclisinde HDP’nin hükümeti eleştirme girişimi gerilim yarattı.

Özgürlük Mahallesi’nde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in desteğiyle yapılan parka Sekmen isminin verilmesi ile ilgili görüşmelerde belediye yönetimi ile muhalefet arasında ‘hükümet’ eleştirisi tartışması yaşandı.

 

“MERKEZİ HÜKÜMETİ KARIŞTIRMAYIN”

HDP’li Meclis Üyesi Salih Akbaş görüşmelerde Başkan Gültak’ın Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı çevreye dair çalışmaları anlatan sinevizyon sunumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ancak çevre konusundaki çalışmaların tek başına sahili temizlemekle yeterli olmadığını belirterek, Türkiye’nin genel olarak merkezi hükümetin çevre ile ilgili politikalarını eleştirmek istemesi üzerine gerilim yaşandı.

Araya giren Başkan Gültak, “Merkezi hükümeti karıştırmayın” derken, Akbaş, “Siyaset yapıyoruz” tepkisi verdi. Gültak ise “Burası Akdeniz Belediyesi Meclisi, burada polemik yapmayın” diyerek görevlilere mikrofonu kapatmaları talimatı verdi.

Akbaş’ın, “Mikrofonu kapatamazsınız” yanıtına karşın Gültak, “Kapatırım, meclisi ben yönetiyorum “diyerek, “Akdeniz halklarının çıkarı ile ilgili bir şey söyleyecekseniz buyurun söyleyin. Siz bunları gidin dışarıda konuşun burası onun yeri değil” tepkisi verdi.

 

“BUNDAN SONRA SADECE AKDENİZ’İN SORUNLARI İLE İLGİLİ KONUŞTURACAĞIM”

Gergin bir meclis yönettiğine dair eleştiriler üzerine Başkan Gültak, “Ben bundan sonra Akdeniz Belediye Meclisinde sadece Akdeniz’in sorunları ve halklarının sorunları ile ilgili konuşturacağım, onun dışında hiçbir konuşmaya izin vermeyeceğim. Meclisi ben yönetiyorum. Bu da benim hakkım. Gerginliği ben değil sizler yaratıyorsunuz” dedi.

 

DEMOKRATİK OLMADI”

EMEP’li Meclis Üyesi Halil Kara ise tepki göstererek, “Başkanımızı gergin gördüm. İnsicamın bozulduğu bir durum yaşanıyor” dedi.

Mecliste ilk kez mikrofon kapatma olayı yaşandığını söyleyen Kara, “Mikrofon kapatmayı demokratik bulmadığımı belirtmek istiyorum. Çünkü her konuşan arkadaşımız mutlaka il, ilçe sorunları dışında ülke sorunları ile ilgili de konuşuyor. Bir şeyi yapmak siyaset olmuyor ama karşı çıkınca, eleştirince siyaset yapmak oluyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA