MERSİN’E EKO TURİZM PARKURU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’E EKO TURİZM PARKURU


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, inşasına başlanacak olan, bölge müdürlüğünün ilk ekoturizm parkurunda incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Akduman’a, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, müdür yardımcıları ve şefler eşlik etti.

Türkiye’nin ilk plantasyon ormanı olan ve tarihi Karabucak Okaliptüs Ormanları içerisinde 3 bin 730 metre uzunluğundaki ekoturizm parkuruna yerleştirilecek olan tanıtım, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları, dinlenme yerleri ve çeşmelerin yapımı Eylül ayına kadar tamamlanarak doğaseverlerin hizmetine sunulacak.

Parkura yerleştirilecek tüm imalatlar doğal dokuya zarar vermeden, taş ve ahşaptan imal edilecek, eşsiz güzellikteki güzergâh doğaseverlere okaliptüs orman terapisi sağlayacak.

Parkurda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Akduman, Ekoturizmin yeni bir kavram olduğunu, pandemi süreci ile birlikte ekoturizm aktiviteleri konusunun daha fazla ilgi görmeye başladığını, onaylanan ekoturizm planlarının hızla faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Karabucak endüstriyel okaliptüs ağaçlandırma sahalarında incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Akduman daha sonra Çamlıyayla’ya geçerek proje çalışması devam eden Kömürocağı Bal Ormanı ve Çamlıyayla mesire alanı sahasında incelemelerde bulundu. Projeye dâhil olması gereken bazı hususlara dikkat çekti. İnceleme esnasında yöre arıcıları da geldiler ve yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Bölge Müdürü Akduman’a teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA