VALİLİK’TEN, MERMER OCAĞI İÇİN YARGI ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİLİK’TEN, MERMER OCAĞI İÇİN YARGI ATAĞI


 

Mersin Valiliği’nin Anamur Halkına Dünya Çevre Günü hediyesi: Mermer ocağına geçit vermeyen Mahkeme kararının temyizine dair dilekçe!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in batı sahillerinde yer alan ve sık sık doğa tahribatı ile gündeme gelen Anamur ilçesinde, Korucuk Köyü’nde açılması planlanan ilk mermer ocağına karşı mücadele sürüyor.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ile iki köy muhtarının açtığı ve Mersin 2. Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın Mersin Valiliği ile mermer ocağı işletecek firma tarafından temyiz edilmesi üzerine, avukatlar ile MERÇED Anamur Temsilciliği üyelerince, köy halkına ve muhtarlara  hukuki sürece dair bilgilendirme yapıldı.

Yapılan toplantı sonrasında, Korucuk Köyü muhtarı Halit Şimşek ile Ovabaşı Köyü Muhtarı Gani İmdat’ın mermer ocaklarına karşı hukuki ve demokratik mücadeleye devam çağrısına köy halkı da destek verdi. “Köyümüzü, ormanımızı, suyumuzu, tarımımızı mermercilere yok ettirmeyeceğiz” diyerek,  Korucuk Köyü’nde açılması planlanan diğer mermer ocaklarına karşı da hukuki  mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi konusunda karar alındı.

Toplantıda halk, Mersin Valiliği’ne şu soruyu sordu: “Hadi mermer ocağı işletecek firma para kazanma hırsıyla kararı temyiz etti. Yasalara uygun olarak, halkın ve doğanın lehine verilen kararı, Valilik olarak siz hangi gerekçeden yola çıkarak temyiz ettiniz? Mahkeme kararı ile birlikte mermer ocağı firmasının değil de artık halkın yanında durmanız gerekirken, neden hala durmuyorsunuz?”

Toplantı sonunda tüm katılımcılar, Mersin Valiliği’ne temyiz dilekçesini geri çekerek, halkın yanına dönme çağrısında bulundular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA