BOZYAZI’DA ORMAN İŞGALİNE GEÇİT YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI’DA ORMAN İŞGALİNE GEÇİT YOK


 

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yası dışı orman arazisi işgaline izin verilmiyor. Bu kapsamda ilçede 3 seranın yıkımı gerçekleştirildi.

Mersin’in Bozyazı ilçesinde orman arazilerini yasa dışı işgal edenlere karşı mücadelenin aralıksız sürdüğü bildirildi.

Bu kapsamda, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince, Tekmen Mahallesi'nde mahkemenin verdiği karar sonucu 3 seranın yıkımı gerçekleştirerek işgale son verildi. Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Esen, “Ormanların yasa dışı müdahalelere karşı verilen müsadere kararları uygulanmakta olup, ormanlarımız kanun dışı işgallerden korunacaktır. Orman arazilerinin işgaline hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Esen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasanın 169. maddesinin ikinci fıkrasında ‘Devlet ormanlarının mülkiyeti devrolunamaz. Devlet ormanları kanuna göre, devletçe yönetilir ve işletilir. Bu ormanlar zaman aşımı ile mülk edinilemez ve kamu yararı dışında irtifak hakkına konu olamaz’ hükmüne yer verildiğini anımsattı. Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü olarak ormanları ve barındırdıkları tüm güzellikleri her türlü tehlikeye karşı korumak için yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Esen, “Şu iyi bilinmelidir ki, devlet ormanları hiçbir şekilde işgal edilemez. Edenlere ise hiçbir şekilde göz yumulamaz. Ekiplerimiz tarafından ve bize gelen ihbarlar sonucunda tespit ettiklerimize anında müdahale edip mahkemeye başvurup, işgalcilerin cezalandırılmasını ve işgalin sonlandırılmasını istemekteyiz. Mahkemenin verdiği kararı ise anında uygulamaktayız. Tüm kamunun ortak malı olarak anayasal güvence altına alınan orman arazilerimizden rant elde etmeye çalışanlara orman arazilerinin işgaline hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Esen, işgalden kurtarılan orman arazileri üzerine fıstık çamı dikimi gerçekleştirilerek, koruma altına alınacağını da sözlerine ekledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA