MİNİK DURU’NUN ÖLÜMÜNDEKİ KUSURU BİLİRKİŞİ BELİRLEYECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİK DURU’NUN ÖLÜMÜNDEKİ KUSURU BİLİRKİŞİ BELİRLEYECEK


 

Mersin’de 3 yıl önce babasının doğum günü için ailesiyle birlikte gittikleri restoranın oyun parkındaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Duru Tan’ın ölümüne ilişkin bilirkişi heyeti kusur tespiti yapacak.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de 3 yıl önce 30 Ağustos'ta yeni yaşını kutlayan Zafer Tan (45), akşam yemeği için eşi Nilgün (37) ve kızları Duru (5) ile Duygu'yu (15) Toroslar ilçesi Doruklu Mahallesi'ndeki restorana götürdü. Yemek sonrası Duru, ablasının yardımı ile oyun parkında bulunan oyuncak helikoptere bindi. Bir süre sonra çocuklarının hareket etmediğini fark eden aile, panikle sağlık ekiplerini  aradı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Duru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği belirlenen Duru, Güneykent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olayın ardından Tan ailesi, çocuklarının ölümünde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle işletmeciler Fatma A. ve oğlu Hasan A. ile restoran çalışanları hakkında dava açtı.

Davanın sekizinci duruşması 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuksuz sanık Mehmet S. katılırken diğer sanıklar işletme sahibi Fatma A, oğlu Hasan A, çalışan Evren U, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Dilek Ü.D. ile iş yeri hekimi Turgay K. ise duruşmada yer almadı. Taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada dinlenen ve sahte saha denetimi evrakı düzenlediği öne sürülen restoran çalışanı sanık Mehmet S., "Olaydan önce işyeri hekimlerini tanımıyordum. Kazadan sonra işletme sahipleri bana muhasebeciden bazı evrakları alıp sosyal güvenlik müfettişine götürmemi söyledi. İşgüvenliği uzmanı ile muhasebecide buluştuk. Benden bazı evrakları imzalamamı istedi. İşletme sahiplerinin ismini görünce önce imzalamak istemedim ancak belgelerin önemsiz olduğunu belirtmesi üzerine okumadan imzaladım. Bu evrakların saha denetim tutanakları olduğunu sonradan öğrendim. Suç işleme kastım yoktu" dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme, dosyada kusur tespiti yapılması için İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) bağlı  elektrik ve makine mühendisi ile bir iş güvenliği uzmanından oluşacak bilirkişi heyetinin incelemesi, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Sanıkların tutuksuz yargılanmasına devam edilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA