“KENTSEL DÖNÜŞÜME TÜM ŞEHRİMİZİN İHTİYACI VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KENTSEL DÖNÜŞÜME TÜM ŞEHRİMİZİN İHTİYACI VAR”


 

Tüm Mersin’in kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç duyduğunun altını çizerek, bu projelerin hayat bulmasının, kentin geleceğini değiştireceğini ifade eden Başkan Gültak; “Akdeniz değişiyor ve değişmeye devam edecek. Kentimizin bütün dinamiklerinin desteği benim için gerçekten çok önemli. Çünkü bu değişim ve dönüşüme tüm şehrimizin ihtiyacı var” dedi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Çay Mahallesi’nde geçen yıl içinde başlayan ve yakın zamanda tamamlanmak üzere olan yerinde kentsel dönüşüm projesinde gelinen süreci; Mersin Valisi Ali İhsan Su, MTSO, MESİAD ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısı ile anlattı.

Çay Mahallesi ‘TOKİ Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje Sahası’ içerisinde gerçekleşen tanıtım toplantısına; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sinan Can, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok konuk katıldı.

 

415 DAİRE, 36 DÜKKÂN, TİCARET MERKEZİ, OKUL, CAMİ, PARK VE YEŞİL ALANLAR…

Mersin’de ilk kez Akdeniz Belediyesi’nin girişimleri ile hayat bulan örnek proje hakkında tanıtıcı bir konuşma yapan Başkan Gültak; projenin temelinin yaklaşık 1 yıl önce atıldığını hatırlatarak; “Çay Mahallesi’nde, 142 dönümlük TOKİ rezerv alanında, hızlı bir şekilde yerinde dönüşüm projesinin başlamasını sağladık. İlk etabı, 20 blok 415 daireden oluşuyor. Pandemiye rağmen yaklaşık 1 yılda tamamlanmak üzere. Yüklenici firmaya teşekkür ediyorum. Bloklarda, 328 adet 3+1; 188 adet de 2+1 konut bulunmakta. Yanı sıra 36 adet dükkân ile 8 dükkândan oluşan bir iş merkezi yer alıyor. İçinde okulu, camisi, 14 dönüm park alanı, yeşil alan, doğalgazı, otoparkları ve bodrumları gibi birçok sosyal donatıdan oluşan bir alanı Akdeniz ve Mersin’e kazandırmış olduk” dedi.

 

“KONUTLARA YERLEŞİMDE ÖNCELİK MAHALLE SAKİNLERİNİN”

Başkan Gültak; projede kaba inşaatların tamamlandığını, 5 bloğun dış cephesinin bitirildiğini, 6 bloğun da bitmek üzere olduğunu ifade ederek, peyzaj çalışmalarının da yakında başlayacağını kaydetti. Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü; “İnşallah buradaki konutlar tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildikten sonra, yan tarafta bulunan büyüme alanında da yaklaşık 300 adet konut yapmayı düşünüyoruz. Bu projenin en önemli özelliği, sadece şu an hak sahibi olan Çay Mahallesi sakinlerine tahsis edilecek olmasıdır. Bugün itibariyle mahallede bin 200 hak sahibi görünmekte. Vatandaşlarımızla görüşüp, anlaşmaya çalışacağız. TOKİ projelerinde olmayan bir şartname de koyduk; Burada en az 5 yıldır sürekli oturduğunu resmi evraklarla ispat eden kiracılar da konutlardan faydalanabilecek.”

“Değişim ve dönüşüm Barış, Bahçe ve Turgut Reis ile devam edecek”

Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallerinde de kentsel dönüşüm projelerinin yakında başlayacağını vurgulayan Başkan Gültak; Barış Mahallesi’nde vatandaşların yüzde 80’i ile anlaşma sağlandığını,  tapu devri işlemlerinin başladığını belirtti. Başkan Gültak; “TOKİ, Barış Mahallesi için 1 Eylül’e ihale tarihi aldı. İnşallah 1 Eylül’den itibaren burada da kentsel dönüşümü başlatmış olacağız. Barış Mahallemizde, toplam 3.75 hektarlık alanda, 415 konutu inşallah projenin başlamasıyla bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

 

“TÜM ŞEHRİMİZİN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Sözlerini; “Akdeniz değişiyor ve değişmeye devam edecek. Zira sizlerin, kentimizin tüm dinamiklerinin desteği benim için çok önemli Çünkü bu dönüşüme tüm şehrimizin ihtiyacı var” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Mersin’in ağabeyi, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, TOKİ yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, tanıtım toplantımıza katılımınız nedeniyle siyasi parti temsilcilerimize, oda başkanlarımıza ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BÖYLESİ GÜZEL ESERLERİ ORTAYA KOYANLARI TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Gültak’ın, mahallenin çehresini değiştirecek dönüşüm projesini tanıtıcı konuşmasının ardından Mersin Valisi İhsan Su ve heyet üyeleri, yapımı tamamlanan binalarda bulunan modern daireleri gezdi, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Gazetecilere bir açıklama yapan Vali Su; bina ve konutlarda ortaya konan işçilik ve kaliteye dikkat çekti. Vali Su; “Buraya yerleşip yaşayacak olan vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. TOKİ, gerçekten böylesi güzel hizmetlere imza atıyor. Bu proje çok güzel bir örnek, gerçekten güzel binalar yapılmış. İnşallah yeni projeler de devam edecek” dedi. Vali Su, TOKİ’nin; Mersin’de yaklaşık 4 bin 925 konut projesi başlattığını, bunlardan yaklaşık 3 bin 800’ünün tamamlandığını, diğer projelerin devam ettiğini kaydetti.

 

“AKDENİZ BELEDİYESİ, BÜYÜK VE CİDDİ HİZMET VE YATIRIMLARA İMZA ATIYOR”

Açıklamasını; “Hükümetimizin, ilimizde her alanda çok ciddi çalışmaları ve hizmetleri var” diyerek sürdüren Vali Su, “Yerel yönetim olarak da Akdeniz Belediyemiz, hizmet alanına giren konularda ciddi hizmet ve yatırımlar gerçekleştiriyor. Sayın Başkanımız da tüm çalışmaları, hizmetleri birebir takip ediyor. Sonuçta böylesi güzel eserler ortaya çıkıyor.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ilimiz, vatandaşlarımız ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. İlimizdeki tüm hizmetleri her noktasında takip eden Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Akdeniz’de önemli hizmetler gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sayın Gültak’a da gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen kamu kurum ve kuruluşları ile yüklenici firmaya da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA