GÜLTAK’TAN ‘İHALE’ TEPKİSİ: “ASLAN GİBİ KÜKRER, PARÇALARIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK’TAN ‘İHALE’ TEPKİSİ: “ASLAN GİBİ KÜKRER, PARÇALARIM”


 

Akdeniz Belediye Meclisinde HDP’li Nevzat Baran’ın 3 liralık ihalenin 5 liraya verildiği iddiasına Başkan Gültak’tan “Beni zan altında bırakırsanız karşınızda kükreyen bir aslan bulursunuz. Hem de böyle pençelerini çıkartır parçalar. Belgeniz var ise savcılığa gidin gereğini yapın” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisinde, ‘ihale’ tartışması yaşandı. HDP’li Meclis üyesi Nevzat Baran, insanların ekonomik kriz nedeniyle intihar ettiği ülkede israf yapmamaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, ihaleler ile ilgili açıklama yaptı.

Baran yaşanan derin ekonomik kriz nedeniyle eski Türkiye’nin mumla arandığını ve her gün intihar haberlerinin gündeme geldiğini belirterek, “3 liraya gidecek bir ihaleyi 5 liraya vermeyin, israfın önüne geçin, reklam kampanyalarınızı biraz kısın” beyanları üzerine, Başkan Gültak araya girerek, “Hangi 3 liralık ihaleyi  5 liraya vermişiz onu açıklar mısınız” dedi.

 

“İHALEDE YOLSUZLUK VAR İSE SAVCILIK YAN TARAFTA”

Baran, daha önce ki denetleme komisyonlarında ele alınan ihaleleri dile getirdiğini söylerken Başkan Gültak ise bu davranışların doğru olmadığını, “Burada kimse hırsızlık yapmıyor. Belediye başkanını zan altında bırakacak cümleler kullanmayın. Savcılık hemen sağ taraftadır. Gereğini yapın. Eğer öyleyse sen dön geçmişine bak, bu borcu kim yaptı? Mahkeme kararları ile kim hapis yattı. Hangi ihalelerde hangi sorunlar tespit edildi önce onlara bak. Onları temizle sonra gel bana hesap sor. Ben sizi uyarmıştım. Bu tarz doğru değil. Böyle genelleme olmaz. Siz mahkeme mi kuruyorsunuz burada? Herkes haddini bilecek. Bunu ispatlayamazsan seni kınıyorum. Böyle belediye yönetemeyiz. Sen kimi, hangi müdürü zan altında bırakıyorsun? Benim müdürlerim tertemiz. Tertemiz bir ihale üzerinden bizi zan altında bırakıyorsunuz. Belediyede bir ihalede yolsuzluk var ise savcılık yan tarafta, herkes haddini bilsin bize kimse hırsız diyemez. Biz herkese haddini bildiririz” dedi.

 

CHP’DEN GÜLTAK’A ‘ALINGANLIK’ ELEŞTİRİSİ

CHP’li Serhat Servet Dövenci, Baran’ın genelleme yaptığını düşündüğünü söylerken, Gültak’ı fazla alınganlık yapmakla eleştirerek sakin olmaya çağırdı.

HDP’li Salih Akbaş da, “Denetim raporu hazırlandı. Bununla ilgili eksiklerden dolayı her hangi bir soruşturma, araştırma yaptınız mı?” diyerek, Baran’ı savundu. Akbaş, “Arkadaşımızın ifade etmek istediği, ülkenin içinde bulunduğu mevcut olan ekonomik krizi dile getirmek amacıyla belki de orada hatalı bir ifade de bulunmuş olabilir. Amaç sizi, belediyemizi suçlamak değil” dedi.

 

“CHP BÜYÜKŞEHİR KARŞILIĞINDA HDP’YE TESLİM EDİLMİŞ”

Bu sözlere AKP’lilerin tepki göstermesi ile mecliste tansiyon yükseldi.

AKP’li Halit Özsayım, HDP’lilere genelleme yapma tepkisi gösterirken, Baran’ı iyi niyetli olmamakla, suçlama ve tehdit dili kullanarak kendisini ifade ettiğini söyledi.

MHP’li Tufan Nenni de HDP’lilere tepki göstererek, “Akdeniz bu kadar bataklığa sokulurken keşke o zamanda şimdi ki gibi çıkıp savunabilseydiniz. Akdeniz Belediyesi ilk defa hizmet görmeye başladı ve bu birilerinin işine gelmedi. Akdeniz’de CHP’nin temsili yok. Büyükşehir karşılığında Akdeniz HDP’ye teslim edilmiş. Akdeniz Belediyesi HDP’ye teslim edilmiş vaziyette. Olması gereken meclis üyesi çoğunluğunda katip üyelerden birinin CHP’li olması gerekirdi. Akdeniz’de CHP kalmamıştır, buna çok üzülüyorum” dedi.

CHP’li Aydın Demirci de araya girerek tepki gösterirken, “Lafta bayrak millet ama icraat yok. Dereler ormanlar hep gidiyor. Burada her şeyi ırkçılığa vurmuşsun, her şeye kükrüyorsun” diyerek Nenni’ye yüklendi.

 

“BENİ ZAN ALTINDA BIRAKIRSANIZ KARŞINIZDA KÜKREYEN BİR ASLAN BULURSUNUZ”

Başkan M. Mustafa Gültak ise meclis sonunda tansiyonun yükselmesine tepki göstererek, “Yol, temizlik eleştirilerinde bulunabilirsiniz bunlarda sorun yok. Ama 3 liralık ihaleyi 5 liraya vermeyin denildi. Denetim raporu ortada denildi. Yapmayın. Sordum, genelleme yapsaydı denetim raporuna girmezdi. Birbirimizi kandırmayalım. Benim hassas konularım var, beni kimse satın alamaz. Benim parayla işim olmaz. Ama biriniz bana veya müdürlerime ihale, parayı boşa harcama, israf adı altında beni zan altında bırakırsanız karşınızda kükreyen bir aslan bulursunuz. Hem de böyle pençelerini çıkartır parçalar. Kusura bakmayın ben namusum için yaşıyorum. Ben kimse namussuz yaşıyor demiyorum. Ama birileri 2 ay önce bitmiş denetim raporu ile ilgili hala ihaleleri konuşursa o zaman ben de geçmişe dönerim. Bunları kapatalım. Bunların ne Kürtlere, ne Araplara, ne Hıristiyanlara, ne esnafa ne sanayiciye ne de intihar eden kardeşimizin hanımına, çocuğuna bir faydası yok.

‘Belediyenin 3 liralık ihalesi 5 liraya gitti, denetim raporuna bakın orada her şeyi gördük’ diyerek bunları yapmayın. Eğer ki zatımı veya müdürlerimi ilgilendiren bir konuyla ilgili elinizde belge var ise hiç burada konuşmanıza gerek yok. Direk savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz. Var ise bir şey yargılanırız. Siz de burada konuşursunuz.

Büyükşehir Belediyesinin denetim raporunu okudunuz mu? Vahap başkanın denetim raporu ile ilgili eleştirilerini duydunuz mu? Esastan denetim raporu yapamazsınız, ama siz yaptınız.

 

“ZAN ALTINDA BIRAKACAK BELGESİZ BİR KONUŞMA İÇİNE GİRMEYİN”

Göreviniz olmayan işlere girdiniz? Ben yine sustum. Ama böyle bir yetkiniz yok. Yapmayın. Bu meclis ne güzel gidiyordu, bundan sonra böyle gitsin. Kimse kimseyi zan altında bırakmasın. Biz burada ihaleler ile ilgili kılı kırk yarıyoruz. Bizde her şey açık olur. Doğrudan temin sınırını geçmeyen bir belediye kurum yoktur, Büyükşehir’de dahil buna. MESKİ geçmiş durumda. Ne diyeceğiz şimdi adamlara, ‘bir şey mi yaptınız?’ diyeceğiz. Bunlara girmeyin. Buradan bir şey çıkmaz. Geçmişteki doğrudan teminlerin rakamlarını sizlere verdim. Sizden rica ediyorum idareyi ve bizleri zan altında bırakacak belgesiz bir konuşma içine girmeyin. Asfalt yok, temizlik iyi değil, işçi eksiği var deyin. Şu, bu oldu derseniz biz de sinirleniriz.

 

“AKDENİZ’İN SORUNLARINI TAŞIYIN BURAYA”

Akdeniz Belediye Meclisinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisini düzeltme yetkisi mi var? Neden ekonomiye giriyorsunuz? Ne oldu şimdi Akdeniz’deki insanlara bir faydası mı oldu Akdeniz’deki insanlara. Bu siyasi tartışmalar ile zarar veriyorsunuz. Gerek yok. Akdeniz’in sorunlarını taşıyın buraya. Burada polemiklere girmeyin, savcılık orada” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA