AKDENİZ’DE İNTİHAR GERİLİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE İNTİHAR GERİLİMİ!


 

Akdeniz Belediye Meclisinde, 6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem’in, ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar etmesi ile ilgili muhalefetin iktidara yüklenmesi nedeniyle gerilim yaşandı. Başkan Gültak intiharların ekonomiye dayandırılamayacağını savunarak, “İsveç, Norveç, Danimarka’da intihar oranları neden yüksek o zaman?” savunması geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci oturumunda gergin anlar yaşandı. Mersin’de 6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem’in, ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar etmesi ile ilgili muhalefetin iktidara yüklenmesi tansiyonu arttırdı. 

İlk olarak konuyu gündeme getiren CHP’li Muhittin Ertaş, “Sabah bu haberi aldım gerçekten de yüreğim burkuldu. Ülkemiz gerçekten de çok derin ekonomik sorunlarla boğuşmakta. Bunu üzerine pandemi koşulları da ertelenince gerçekten de çok zor günler geçiriyoruz. Bugün haberlere düşen bir konu var; Şevket Sümer Mahallesinde 158. Sokakta ikamet eden Abdullah Ertem adında 5 kız ve bir erkek çocuğu olan inşaat işçisi kardeşimiz, girdiği ekonomik bunalımdan dolayı intihar etti. Bu çok üzücü bir haber. Kendisin Allah’tan rahmet diliyorum. Belediyemiz imkanları dahilinde ailesi ve çocuklarına ne yapabiliyorsak en fazlasıyla yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

HER GÜN İNTİHAR HABERLERİ GELİYOR

HDP’li Nevzat Baran da yaşanan derin ekonomik kriz nedeniyle eski Türkiye’nin muma arandığını ve her gün intihar haberlerinin gündeme geldiğini söyledi.

HDP’li meclis üyesi Nuriye Arslan da, her gün medyada intiharların gündeme geldiğini söyleyerek, “Bu intiharların nedeni nedir? Buna kim çözüm getirir? Bu ülkede siyaset yapanlardır. Arkadaşımız bu noktaya değindi. İsrafın haram olduğunu hepimiz biliyoruz, bu noktada hepimiz sorumluyuz” dedi.

AKP’li Aysel Mavioğlu Öner ise Baran’a, “2001 öncesi Türkiye’yi özler olduk dediler. Batırılan bankaları mı özlediniz, hortumlanan Türkiye’yi mi özlediniz, hastane kuyruklarını mı özlediniz? Neyi özlediniz? İntihar o zaman da vardı” tepkisi verdi.

 

BAŞKAN GÜLTAK’TAN “EKONOMİ İNTİHAR NEDENİ DEĞİL” SAVUNMASI

Başkan M. Mustafa Gültak ise meclis sonunda tansiyonun yükselmesine tepki göstererek, “Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. İntihar dediğiniz şey, sonuç itibariyle kesinlikle ekonomiyle alakalı intihar olmaz. Gidin psikiyatrikler, psikologlarla konuşun. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? o zaman memleketin yarısının, dünyanın hepsinin intihar etmesi gerekir. Fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? Gidin psikiyatrikler ile görüşün böyle bir sebep duymadım ben. Hindistan’ın yüzde 80’i fakir, Pakistan, Afganistan, Afrika’ya gidin hepsi fakir. İntihar oldu, ekonomi kötü, AK Parti kötü. Buna da saygı duyuyorum. Sen öyle siyaset yapacaksın ben de sana cevap veririm.

‘Ekonomiden dolayı intihar etti’ deniliyor, İsveç, Norveç, Danimarka dünyada en çok intihar eden ülkeler. Neden intihar ediyorlar, parasızlıktan mı? İntiharın sonucu para değil, kişinin psikolojik sorunları, bunu ekonomiye dayandırmayın. Ortada travmatik bir durum var. Burada polemiklere girmeyi, savcılık orada” dedi ve meclisi sonlandırdı.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA