YAPILAŞMA VAR ALTYAPI YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAPILAŞMA VAR ALTYAPI YOK!


 

Mersin turizminin gözde bölgelerinden Ayaş Mahallesi’nde artan yapılaşmaya rağmen kanalizasyon, arıtma ve içmesuyu gibi altyapı yatırımlarının yeterli düzeyde olmaması tepki çekiyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye turizminin önemli duraklarından biri olan Mersin’in Erdemli ilçesindeki büyümeye rağmen altyapıda istenen gelişimin sağlanamaması tepki çekiyor! Özellikle Erdemli’nin yeni yükselen değeri olarak öne çıkan Ayaş Mahallesi’nde kanalizasyondan içme suyuna pek çok alandaki yatırım eksiklikleri gündem olmaya devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2021 yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 1. Birleşiminde Ayaş Mahallesinin sorunları bir kez daha dile getirildi.

 

KANALİZASYON, ARITMA, İÇMESUYU ALTYAPISI YOK!

Batı Mersin’den gelen, Meclisin tanınmış isimlerinden MHP’li Meclis üyesi Topkara, Ayaş Mahallesi’nin gelişimine ve eksikliklerine dikkat çekerek eksikliklerin giderilmesi için Büyükşehir ile MESKİ’ye seslendi.

Topkara, “Mersin’in Erdemli ilçesi turizmin gelişen yüzü, buranın vitrini de Ayaş Mahallesi’dir. Ancak Ayaş Mahallemizde maalesef hem kanalizasyon, hem arıtma hem de yeterli içmesuyu şebekesi bulunmamaktadır” dedi.

 

“YAPILAŞMA HIZLI”

Ancak altyapı eksikliğine rağmen Ayaş Mahallesi’nin sahip olduğu turizm potansiyeli nedeniyle yazlıkların gözdesi olması nedeniyle yapılaşmanın ilgi odağı haline geldiğini işaret eden Topkara, Altyapı yok ama yapılaşma olabildiğince hızlı devam ediyor. Hem oteller, hem pansiyonlar her şey devam ediyor. Bu bölgenin içme suyu sorununun çözümü için düşünülen Uyuz Pınarı diye bir projesi var. Hem bu projenin bir an önce hayata geçmesi hem de Ayaş’a arıtma getirilmesi ile ilgili bilgi almak istiyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA