MESKİ’DE NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’DE NELER OLUYOR?


 

Faturasını ödemek için MESKİ’ye giden vatandaştan, eski borç var denilerek, 150 TL istendi. Vatandaşın doküman istemesi üzerine bu defa borcunun olmadığı ortaya çıktı! MESKİ görevlileri ‘Sistem yenilendi” savunması yaparken vatandaş yaşananlara isyan etti!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün vatandaşı mağdur eden uygulamalarının ardı arkası kesilmiyor!

Geçen hafta yayılan genel kurul toplantısında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, MESKİ’nin geciken, aksayan ve yarım kalan çalışmalarını eleştirerek, yatırımların hızlandırılmasını istediler.

Yönetim meclis üyelerinin taleplerine kurumun kaliteli çalışmalarıyla övünerek yanıt verse de gerek pahalı su ücretleri gerek yetersiz hizmet kalitesi ile sık sık eleştiri oklarının hedefinde olan MESKİ son olarak, “Sistem yenilendi” denilerek fazladan borç çıkarıldığı iddiası ile gündeme geldi.

 

ÖNCE BORCUN VAR DEDİLER, SONRA YOK DEDİLER!

Birçok vatandaş konuyla ilgili mağduriyetini gazetemize ulaşarak anlatırken M. Şahin isimli vatandaş birebir yaşadığı olay sonrası yaptığı açıklamalar ile MESKİ idarecilerini harekete geçmeye çağırdı.

Borcunu ödemek için girdiği MESKİ Genel Müdürlüğü veznesinde işlem yaptırmak istediği esnada, “Ödenmemiş eski borcunuz var, yaklaşık 150” yanıtı aldı. Böyle bir borcu olmadığını savunan M. Şahin, bir başka MESKİ görevlisinden sistemden borcuna dair doküman istedi. Bunun üzerine yönlendirildiği görevli sistemde böyle bir borcu olmadığını bildirdi. Görevliler sistemin yenilendiğini savunarak böyle karmaşalar yaşanabildiğini savundu.

 

“HESAP VERİN”

Duruma tepki gösteren Şahin ise, “Veznede borcun var denildiğinde ödeme yapsaydım ne olacaktı? Paramı geri alabilecek miydim? Yoksa bir sonraki faturadan mı düşülecekti? Benim borcum yokken bir başka görevli sistemde böyle bir borç göremezken veznedeki görevli nasıl görebiliyor? BU nasıl ciddiyetsiz, bu ne iş bilmezlik? Ya da burada başka bir sorun mu var? Bu sorular MESKİ yönetimini harekete geçirmeli. Vatandaş cebindeki son para ile gelip borcunu ödemeye çalışırken bu tür mağduriyetler yaratılması açıklanamaz. Bunun hesabı verilmeli” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA