SİVRİSİNEK TEPKİSİ: BIKTIK ARTIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİVRİSİNEK TEPKİSİ: BIKTIK ARTIK!


 

Mersin’de yıllardır bitmek bilmeyen sinekle mücadele sorunu sıcakların artması ile yeniden baş gösterdi. Duruma isyan eden vatandaş “Bıktık artık” diyerek Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yetkilileri göreve çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının ilk oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sinekle mücadeleye karşı hedef haline getirildiklerini savunarak ilçe belediyelerini göreve davet etmesi gündemdeki yerini korurken vatandaşın isyanı büyüyor.

Mersin’de yıllardır bitmek bilmeyen sinekle mücadele sorunu sıcakların artması ile yeniden baş gösterdi. Duruma isyan eden vatandaş “Bıktık artık” diyerek Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yetkilileri göreve çağırdı.

 

BÜYÜKŞEHİR GÖREVE

Özellikle sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili çok sayıda vatandaş yaptıkları paylaşımlar ile duruma isyan etti. Görsellerde paylaşan vatandaşlar sinek ve hamamböcekleri başta olmak üzere haşere sorununa çözüm istedi. Duruma isyan eden vatandaşlar “Bıktık artık” diyerek Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yetkilileri göreve çağırdı.

İlaçlamaların yetersiz kaldığını savunan vatandaşlar, arttırılmasını istiyor. 

 

“DOĞRU ZAMANDA DOĞRU İLAÇLAMA YAPILMALI”

Artan şikayetler üzerine görüş aldığımız Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen de, ilaçlamanın doğru zamanda doğru şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. Dr. Antmen, “Sinek veya haşerelere karşı zamanında ve yeterli bir mücadele çok önemli. Özellikle Haziran – Temmuz ayında ne kadar etkili mücadele yaparsanız yapın başaramazsınız. Bu mücadeleye Nisan ayında başlanması gerekir . Larva döneminde özellikle sivrisinekler açısından mücadele olmalı ki kökleri kazınabilsin. Yoksa üremeler olduktan, şehre yayılmaya başladıktan sonra ne kadar ilaçlama yaparsanız yapın kurutamazsınız. Ayrıca daha fazla ilaçlama yaptığınız için insan sağlığına zarar verirsiniz. En geç İnsan ayında bu ilaçlamaların yapılması daha iyi bir mücadele hem de ilaçlamanın insanlara verdiği zararın bertaraf edilmesi gerekir. İlaçlama da daha çok üreme yerleri dikkate alınarak yapılmalı” dedi.

 

“SİNEKLE MÜCADELEDE BİR SİSTEM VAR, HEPSİ BİR PROGRAM ÇERÇEVESİNDE”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Mayıs ayı toplantısının birinci birleşiminde konunun gündeme gelmesi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, kent genelinde sinekle mücadeleye yıllık 50 milyon lira ayırdıklarını, sadece Büyükşehir’in çabalarıyla sineğin kaynağının kurutulmasının mümkün olmadığını vurguladı. Seçer, “Sinekle mücadele konusunda Anamur Belediye Başkanımız beni halka şikayet etmiş. Yapmasa iyi olur ama keşke bir telefonla hatırlatsan daha nezaketli olur. Basın yoluyla doğru değil” dedi. Sinekle mücadelede Çevre Bakanlığı’ndan belediyelere ve vatandaşlara kadar herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini söyleyen Seçer, “Anamur’da 20 personel, 7 adet araç, 5 adet Atomizer, Holder, 1 adet araç üstü termal fog, 2 adet el dumanlaması, 6 adet ULV cihazı, 1 adet Mistblower çalışmaları yapıyoruz, rutin aralıklarla 12 ay boyunca. Biz 20 Mayıs’a kadar Ocak’ta 169, Şubat’ta 736, Mart’ta 981, Nisan’da 2050, Mayıs’ta 1213 biosidal uygulama yapmışız. Hepsi bir program çerçevesinde. Benim talimatımla olmuyor bu işler. Bir sistem var. Çevre Koruma programını yapar, başkan dahil müdahale edemez. Yol Asfalt programını yapıyor başkan dahil müdahale edemiyor. Anamur’da da aynı şekilde ilaçlanıyor. Şikayet yok mu? Aydıncık, Silifke, Tarsus, Anamur… Olmaması mümkün mü? Bataklık bölgeler, lagünler var. Her taraf su. Bir bardak suda 6 bin sivrisinek ürüyor. Apartman altlarına bakın, özellikle eski apartmanların altlarına. Affedersiniz pislikten geçilmiyor. Yöneticileri buradan hassas olmaları konusunda uyarıyorum. Yasalar cevaz verse çok büyük cezalar yazarım. Çevre Bakanlığı ya da Çevre İl Müdürlüğü’ne de buradan duyuru yapmak istiyorum. Bizimle iş birliği yapıyorlar, hiçbir lafım yok. Ama çok daha sıkı yapmamız lazım bunu. Havaya kimyasal sıkıyoruz. Parasından vazgeçtik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA