MESKİ’DE ‘TETİKÇİ DENETÇİ’ İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ’DE ‘TETİKÇİ DENETÇİ’ İDDİASI!


 

MESKİ’nin denetçileri arasında yer alan, MHP’de siyaset yapan avukat Mustafa Göktaş’ın denetim raporundaki yorumlarına, Başkan Seçer’den, “Siyasi tetikçilik yapmış, dava açıyoruz” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 1. Birleşimi de Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda MESKİ’nin geçen yıla ait Denetim Raporu’na CHP’liler tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, denetçi Mustafa Göktaş’ın raporda yer alan tespitlerine tepki göstererek, geçersiz olduğunu savundu.

Seçer, “Denetçi Raporunda bizim katılmadığımız şeyler var. İbretlik bir denetçi raporu” dedi.

 

CHP’DEN “DENETÇİ GÖKTAŞ MHP’DE SİYASET YAPIYOR” TEPKİSİ

CHP’li Muhittin Ertaş, “Denetçi raporunda yapılan değerlendirmede ‘siyasi saiklerle bazı tasarruflar yapmış” deniliyor, böyle bir kanaat bildirmesi bizce kanunlara da etik kurallara da uyun değil. Bu şekilde yapılan tespitleri kabul etmiyoruz. Denetçimizin kim olduğunu araştırdık. Yaptığımız bir tespit var; denetçimiz avukat Mustafa Göktaş, 2019 Mayıs ayına kadar MESKİ Personel AŞ’de sözleşmeli avukatlık yapmış. Biz göreve geldikten sonra kendisi ile çalışamayacağımızı bildirmişiz ve sözleşmesini iptal etmişiz. Ne var ki bu şahıs daha sonra MESKİ’den işten ayrılan işçilerin vekaletini üstlenmiş. Aslında yaptığı bu işlem kanunlara aykırı. Baktık ki bu şahıs MHP’nin il yönetim kurulunda görev yapıyor, il sekreteri olduğuna dair tespitlerimiz var. Her insanın bir siyasi görüşü olabilir. Ama siyasi görüş veya fikrini bir resmi raporun içerisine bu denli tarafgir bir şekilde zikretmesini doru bulmuyoruz. Daha objektif değerlendirmeler yapabilirdi” dedi.

 

“SİYASİ TETİKÇİLİK YAPMIŞ”

Başkan Seçer de, “Siyasi yorumlar yapmış. Bu haddi, hakkı değil. Siyasi tetikçilik yapmış. Biz denetçi seçiyoruz, tetikçi seçmiyoruz. Bu rapor kurumu yaralar ve zan altında bırakır. Ticari zihniyetli bir hukukçunun bu işe verilmesi size de halel getirir. Siz bunu seçtiriyorsunuz. Kanuna göre 3 yıl süreyle MESKİ’den iş almaması gerekiyor. Bu iş alıyor, komisyonculuk yapıyor. İşten ayrılan, ilişiği kesilen personelin avukatlığını alıyor. Yasaları çiğniyor. Mevzuat ihlal sebebiyle şuan Mersin Barosu bu avukat hakkında disiplin soruşturması açmış. Bizde dava açıyoruz. Raporda çok yanlış, iddialar ve rakamlar var. Raporda ‘bir çok işçinin kısa çalışmaya gönderildiği, öte yandan da personel alındığı iddiasına yer verilmiştir’ deniliyor. Edep yahu. 2021’deyiz, 2020’nin raporu. 2021’de bu işlemler yapılırken, 2020’de yapılmış gibi rapora konu ediyor. Kanunu aşmış. Mesnetsiz ve hukuka uygun olmayan kişisel değer yargılarını rapora ekleyemez. Bunu yapmış. Yönetim kurulu faaliyetleri ile ilgili ise işçilerin iş akitlerinin feshedildiği bilgisi vermiş. Hukuk bilgisi de yok. Yönetim kurulunu böyle bir görevi yok, yönetim kurulu iş akdine son veremez. Allah aşkına doğru dürüst bir avukat verin bize. Bari işin hakkını verecek birisi gelsin bu işi yapsın. İnsanları yanıltmasın. Rezalet. İş kanunun bilen bilir. Kısa çalışma ödeneği ya da ücretsiz izne bir şirket personel arıyorsa eleman alamaz. Biz MESKİ’ye eleman filan alamıyoruz, alınmadı. Bunlar çok ciddi hatalar.

 

“DOĞRUDAN TEMİN ARTMADI”

Ayrıca doğrudan teminlerle ilgili bir tespit yapmış külliyen yalan. Doğrudan teminlerde 2019’dan buyana artış olduğunu söylüyor. 2018’de biz yönetime geldiğimizde bir önceki yılın doğrudan temin miktarı 38 milyon 284 bin TL. 2019’da 29 milyona düşmüş ama ilk 3 ay yani biz yokken 20 milyon 846 bin TL harcanmış. Ne var ise bu ilk üç ayda. Karanlık bir üç. Fetret dönemi. 4’üncü aydan 12’inci aya kadar 8,5 milyon TL. Denetlendiğimiz 2020 yılında ise doğrudan temin harcaması 28 milyon 595 bin TL.

 

PERSONEL ARTIŞI TEPKİSİ

‘Personel sayısı çok artmış’ diyor, sürekli işçi statüsünde olanlarla ilgili. Maliyetleri çok yüksek, sağladıkları katkı düşük olanları MESKİ ve Büyükşehir’de emekli ettik. Bugün itibariyle 2 bin 534 kişiyle başladığımız çalışma arkadaşlarımızın sayısı şuanda 2 bin 509’dur. Bu denetçi raporu yok hükmündedir. Tamamen kasıtlı bir yazımdır. Kasıtlı bir yorumdur ve haddini, yasaları aşan yorumdur” dedi.

 

CHP’DEN PARTİLİ DENETÇİ TEKLİFİ

Genel Kurulda daha sonra yeni dönem denetçiler seçimine geçildi. CHP’liler denetçi Mustafa Göktaş’ı MHP’de siyaset yapmakla eleştirirken, yeni denetçi olarak CHP’de geçmiş dönemde il başkanlığı da yapan mali müşavir Yılmaz Şanlı ile avukat Okan Özsarı önerildi.

Cumhur İttifakı ise mali müşavirler İsmail Gül ile Nevzat Göçer’i aday gösterdi.oylamada meclis sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı’nın oy çokluğu ile yeni denetçiler İsmail Gül ve Nevzat Göçer oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA