MECLİSTE ‘AYAR VERME’ GERİLİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE ‘AYAR VERME’ GERİLİMİ!


 

Başkan Seçer’in hükümeti, bürokrasiyi aşamadığını söyleyerek eleştirilerde bulunması üzerine Büyükşehir Meclisi gerildi. MHP’li Mahmut Tat, “Durumu bilerek bu göreve talip oldunuz, ilişki kuracak sorunları çözeceksiniz” derken, tansiyonun yükseldiği mecliste ayar verme tartışması yaşandı.

MECLİS YİNE GERİLDİ!

 

MECLİSTE ‘AYAR VERME’ GERİLİMİ!

 

Başkan Seçer’in hükümeti, bürokrasiyi aşamadığını söyleyerek eleştirilerde bulunması üzerine Büyükşehir Meclisi gerildi. MHP’li Mahmut Tat, “Durumu bilerek bu göreve talip oldunuz, ilişki kuracak sorunları çözeceksiniz” derken, tansiyonun yükseldiği mecliste ayar verme tartışması yaşandı.

 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Sık sık Cumhur İttifakı ile karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, hükümete ve bürokrasiye yönelik tepkileri üzerine yine gerilim yaşandı.

 

ÜSLUP MUHALEFETİ RAHATSIZ ETTİ

Meclis gündemine geçilmeden önce partiler 27 Mayıs Darbesi’ne karşı açıklamalarda bulunurken Başkan Seçer’in değerlendirmelerinde hükümet ve bürokrasiye yönelik eleştirilerine MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat’tan ‘üslup’ tepkisi geldi.

 

“DURUMU BİLEREK BU GÖREVE TALİP OLDUNUZ”

“Hükümeti aşamadığınız konuları ifade ettiğiniz konuşmazında üslup sorunu var” diyen Tat’a, Vahap Seçer, “Aşamıyoruz” yanıtı verdi.

Mahmut Tat ise “Bir çıkış yolu mutlaka bulmanız gerekir bu göreve gelirken hükümet beliydi. Siz de bu göreve talip olurken Mersin’in, yerel yönetimlerin sıkıntılarını bilmeliydiniz. Parlamentoda iki dönem görev yapan birisininiz. Bunları bilerek bu göreve talip oldunuz” dedi.

 

SEÇER’DEN “İLİŞKİ” TEPKİSİ

Ancak görüşmelerin bundan sonraki ayağı karşılıklı tartışma şeklinde yaşandı.

Başkan Seçer, bur daha bu koltuğa oturacağını söylerken Tat tepki gösterdi. Mahmut Tat, Vahap Seçer’e ilişkileri kendisinin kurması gerektiğini söylerken, Seçer’den, “Ne ilişkisinden bahsediyoruz, halkı yanıltmayalım, burası hukuk devleti, çadır devleti değil” tepkisi geldi.

Seçer’in “Bana akıl verir gibi konuşmayın” diyerek sert bir çıkışta bulunması üzerine Tat, “Üslubunuz uygun olmadı” dedi.

Seçer, “Siz uygun üslupla konuşun” derken Tat, “Dertlerinizi anlatırken çözmeniz gerekenleri siz çözeceksiniz” yanıtı verdi.

 

“TELEFONLARIMA ÇIKMIYORLAR”

Vahap Seçer ise “Ben çözemiyorum, halk çözecek” dedi. Tat ise, “Şu anda nezaketle ifade ediyorum, ileriki günlerde siyasi jargonumu kullanırım diyorsunuz. Bu uygun bir üslup değil, mecliste, meclis üyelerine karşı halkın huzurunda bu şekilde konuşamazsınız. Yani ne demek istiyorsunuz siyaseten derken” tepkisi verdi.

Seçer de, “Siz üzerinize alınıyorsunuz, tüm meclis üyeleri üzerine alınıyorsa söz alsın. Siz herkes adına konuşamazsınız” dedi.

Tat, “Alınılacak laf bu, rahatsızlık veriyor o cümle, ne demek onu açıklayın o zaman” diyerek üslupta ısrar ederken, Vahap Seçer, “Benim söylediklerimde çürüteceğiniz tez var ise yanlış var ise lafı evirmeyin çevirmeyin net konuşun” dedi.

Tat da, “Net konuşuyorum, aldığınız bu makam yetkisi ile bu memleketin sorunları nasıl çözülecekse çözeceksiniz. Siyasi jargon ile konuşurum ne demek bu bizi rahatsız etti” dedi.

Seçer de, “İnsanlar telefonuma çıkmıyor. Siyasetçiyim, siyasi jargonla konuşurum, siz de konuşun” dedi.

 

TANSİYON YÜKSELDİ!

Tartışmanın alevlenmesi üzerine salonda tansiyon yükseldi, Cumhur İttifakının söz hakkı istemesi üzerine Seçer, bu söz hakkını Mahmut Tat’ın kullandığını savunarak söz vermek istemedi. Bunu üzerine AKP’liler ile MHP’liler duruma tepki gösterdi.

AKP’li Özturhan’ın “Oradan bize ayar veremezsiniz” diyerek tepkisini sürünmesi üzerine Seçer, “Siz bana ayar verirsiniz bundan sonra” dedi.

Tartışmaların sürmesine rağmen gündeme geçmekte ısrar eden Seçer, “Ben hakaretvari bir şey konuşmadım. Bürokrasiyi eleştirdim, dibine kadar eleştirmeye devam edeceğim. Belediyemizin işleri kurumlarda gecikmesin. Yasalar çerçevesinde işlerimiz görülsün, kimse bize yardımcı olmasın. Devlet mi yönetiyoruz, muz cumhuriyeti mi burası?” dedi.

 

“AYAR VERME” ELEŞTİRİSİ GERDİ

AKP’li Özturhan’ın, “Siz bu meclise siyasi ayar veremezsiniz” tepkisi üzerine, Seçer, “Siz de bana ayar veremezsiniz. Arkamızdan iş çevirmek hoş şeyler değil, burası meclis burada hiçbir şey gizli kalmayacak. Biz kimseden korkmuyoruz. Bağırarak çağırarak bilmem ne yaparak, bunlar olmaz. Bunları konuşacağız. Her toplantı söylüyorum bir arpa boyu yol alınamıyor” dedi.

Ancak MHP’li Mehmet Topkara, bu konular dışında söz almak isteyerek, insani bir konu aktarmak istedi. Topkara, “Bu konuştuklarımızın hepsi bir gün gelecek tarihte yazılacak. Ama gerçek olan bir şey var, dün defin yaptığımız Abdulkadir Gökçel açmamızın ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz kardeşimiz ve çalışma arkadaşımızın anneleri Miyase teyze vefat etti. Başsağlığı diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA