ÇÖP KONTEYNERLERİNE MODİFİYELİ SİSTEM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇÖP KONTEYNERLERİNE MODİFİYELİ SİSTEM


 

Haber Merkezi

 

Daha güzel bir kent için çalışan Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ortaya koydukları tasarımlarla da belediye bütçesine katkı sağlıyor. Daha önce, konteynerleri aynı anda temizleyen, dezenfekte eden ve boyayarak yeniden kullanıma hazır hale getiren belediye çalışanları, şimdi de metal konteynerlere modifiye sistemi uygulamaya başladı. Özellikle alt kısmı çürüyen konteynerler tamir edilerek yeniden kullanılır hale getiriliyor,  kendi icatları olan sac büküm makinesi ile konteynerlere orijinal görüntü sağlanıyor, böylece Mezitlililere temiz ve bakımlı hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Sistem hakkında bilgi veren çalışanlar, içerisine atılan çöp ve atıklar nedeniyle çok hızlı bir şekilde çürüyerek kullanılmaz hale gelen konteynerlerin hurda haline gelmesine üzülerek kolları sıvadıklarına vurgu yaptılar. Konteynerlerin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için çözümler üretmeye başladıklarını belirten çalışanlar, “Alt kısımdan çürümesi nedeniyle özellikle kaynak yapılamaması sorunu yaşanıyordu. Biz de bu sorunu aşmak amacıyla bir sac büküm makinesi icat ederek alt kısımdan giydirme sistemini hayata geçirdik. Atölyemizde temizleyerek, alt kısımlarını kestiğimiz çöp konteynerinin alt kısmına giydirme yaparak, sağlam olan kısımlarından kaynaklıyoruz. Daha sonra boyayarak belediyemizin logosunu işlediğimiz konteynerimizi temiz ve yeni bir şekilde ihtiyaç olan noktalara yerleştiriyoruz” şeklinde bilgi verdiler.

Mezitli Belediyesi personelinin geri dönüşüm sistemi ile büyük katkı sunduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli ailesinin bütün fertleri kentime nasıl katkı sunabilirim diye çalışmaya devam ediyor. Çalışanlarımız da belediye bütçesine katkı sağlamak adına ortaya koydukları projelerle çok değerli bir iş başarıyorlar. Metal olmasına karşın çöpün yarattığı atık ve sulardan dolayı çok çabuk çürüyen çöp konteynerlerini geri dönüştürmeyi başardılar. Yeni konteyner almanın yaratacağı yüksek maliyeti minimum düzeye çekerek önemli oranda destek sağlıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ederim. Her zaman söylediğim gibi çalışanlarımızlar, vatandaşlarımızla Mezitlililer olarak büyük bir aileyiz. Her birey de ailesine katkı sunabilmek adına elinden geleni yapıyor. Temizlik İşleri Müdürümüz Mehmet Şükrü Güneş ve personelimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA