MESKİ 85 MİLYON TL BORÇLANMA İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ 85 MİLYON TL BORÇLANMA İSTİYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 265 milyon TL’lik borçlanma talebinin ardından MESKİ’nin bugün yapılacak Genel Kurul toplantısında 85 milyon TL’lik borçlanma için yetki talep edilecek!

HEDİYE ERĞOLU

 

Sık sık yüksek su faturaları ve hizmet yetersizliği nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısı bugün yapılacak.

MESKİ Genel Müdürlüğü 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile başlayacak toplantıda ayrıca; 2020 Mali Yılı Kesin Hesap ve ekli cetvelleri ile Denetçiler Raporu görüşülecek.

MESKİ Genel Müdürlüğü Denetçiler Seçiminin yapılması ve denetçi ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili teklifin de görüşüleceği toplantıda, Kadro Derece ve Kadro İptal İhdas Değişikliği Cetvelleri ile ilgili teklifin görüşülmesi, 2020-2024 Dönemi Stratejik Planın Güncellenmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi, 2021 Yılı Bütçe Kararnamesi ekinde bulunan ve 2021 yılında idarenin alacağı taşıtları gösteren T cetvelinin güncellenmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik Yapılması Hakkındaki Yönetmelik Taslağı ile ilgili teklifin görüşülmesi konuları da ele alınacak.

Ayrıca 27 Aralık 2019 tarih ve 24 sayılı Kararı ile onaylanan, 2021 mali yılı bütçesinde bütçe denkliğini 85 milyon TL’lik iç borçlanma ile sağlanan MESKİ, pandemi sebebiyle gelirlerinde meydana gelen azalış ile kur artışı ve enflasyondan kaynaklı 85 milyon TL’yi kullanmak için yetki isteyecek. İç borçlanmanın yapılabilmesi ve krediyle ilgili her türlü iş ve işlemleri yapmak üzere MESKİ Genel Müdürüne yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi ile ilgili talebe muhalefetin yanıtı merakla bekleniyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN BORÇLANMA TALEBİ KOMİSYONDA

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 265 milyon TL’lik borçlanma talebinde bulunmuş, teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti.

 

GÜLTAK, YÜKSEK SU ÜCRETLERİNİ GÜNDEME GETİRME SÖZÜ VERMİŞTİ

Ayrıca Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mart ayında Camili Mahallesi ziyaretinde yüksek su ücretlerine dair şikayetler üzerine şu açıklamayı yapmıştı; “Su paralarının pahalı olmasından dolayı şikayetleriniz oldu. Biz bundan 3-4 ay önce su paralarının ucuzlatılması için Cumhur İttifakı olarak bir önerge verdik. Ancak önerge dikkate alınmadı. İnşallah bir sonraki MESKİ Genel Kurulu'nda ben yine bunu gündeme getireceğim. Sizler hayatınızı çiftçilikle idame ettiriyorsunuz. Bu durum sizler için çok önemli; farkındayız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA