SES’TEN GÖZALTI TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SES’TEN GÖZALTI TEPKİSİ


 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi, aralarında Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in de bulunduğu birçok üyenin emniyet ekiplerince gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

GİZEM EKİCİ

 

Sağlık çalışanlarının örgütlü olduğu Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine yönelik operasyonda, aralarında sendikanın Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in de bulunduğu 8 eski ve yeni yöneticisi gözaltına alındı. Operasyon Mersin’de protesto edildi.

Sendika binasında konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan SES Mersin Şube Eş Başkanı Özge Göncü, “Emek, demokrasi ve sağlık hakkı mücadelemiz engellenemez, gözaltılar serbest bırakılsın!” dedi.

 

“SİYAS-MAFYA İLİŞKİLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI, PİSLİK HER YANI SARDI”

Son günlerde siyaset-mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı, adeta lağımın patlayıp pisliğin her yanı sardığı bir dönemin yaşandığını ifade eden Göncü, kirli ilişkiler deşifre oldukça gündem saptırma amaçlı emek ve demokrasi güçlerine, toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerine yönelik gözaltı operasyonlarının da artmaya başladığını ifade etti.

“Siyasal iktidar her sıkıştığında içerde ve dışarıda yeni düşmanlar yaratarak toplumu kutuplaştırma, karşıtlaştırma siyaseti güderek kendi ömrünü uzatmaya çalışıyor” diyen Özge Göncü, “Çağırdıklarında ifadeye rahatlıkla gidebilecek, görevli oldukları kurumları belli olan kamu görevlisi insanları şafak vakti baskınlarıyla gözaltına alarak demokratik faaliyetleri kriminalize etmeye çalışıyor.

TRT haber gibi kaynaklar, en az 20 yıllık devlet memuru olan kişilerin silahlı eğitim aldıktan sonra örgüt tarafından görevlendirildiği şeklinde iğrençlik derecesinde yalan haberler servis ediyor. Ve bu tarz yöntemlerle ülkenin bekası için mücadele ediliyormuş süsü verip kendi iktidarlarını korumaya çalışıyorlar.

 

“ÖLÜMLERİ HESABINI VEREMEYENLER, SAĞLIKÇILARA SALDIRIYOR”

Yaklaşık 1,5 yıldır süren salgın boyunca sağlık emekçileri başta olmak üzere halkımızın sağlığı için yeterli tedbirleri almayan iktidar daha önce de çok kez yaşadığımız gibi sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin öncülerine yöneliyor, onlara saldırıyor. Pandeminin başından itibaren sendikamız; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları, gerekse de halkın yaşam ve sağlık hakkı mücadelesinde sürekli sözünü kurmuş eylemini gerçekleştirmiştir. Hazmedilmeyen tam da bu mücadelenin kendisidir. Bugüne kadar 417 sağlık emekçisi ve 46 bin 446 yurttaş Covid – 19 nedeniyle hayatını kaybetti ve salgının ekonomik ve sosyal sonuçları da inanılmaz boyutlara ulaştı. Yönetemedikleri salgının hesabını vermeyenler, ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenlere saldırmaktan çekinmiyor.

 

“ARKADAŞLARIMIZI DERHAL SERBEST BIRAKIN”

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Daha önce defalarca denendiği gibi, mücadele edecek kişileri korkutmayı sindirmeyi başaramayacaksınız, Sağlık emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız. Baskılarınız, göz altılarınız, mobinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz.

Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Halkın sağlığı için mücadele edenlerle değil, soyguncularla, tehdit ve cinayetlerle bu ülkeyi karanlığa sürükleyenlerle uğraşın.

Bizim mücadelemiz halkın sağlık hakkı mücadelesidir. Bizim mücadelemiz; parasız, nitelikli, anadilde ve ulaşılabilir sağlık hakkı mücadelesidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA