“TUĞLAYI BİZ ÇEKECEĞİZ, DUVARIN ALTINDA HEPSİ KALACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TUĞLAYI BİZ ÇEKECEĞİZ, DUVARIN ALTINDA HEPSİ KALACAK”


 

GİZEM EKİCİ

 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları sonrası devlet-mafya ilişkilerinin bir kez daha ortaya çıkmasına ilişkin Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) “Tuğlayı biz çekeceğiz, duvarın altında hepsi kalacak” tepkisi geldi.

Mersin’in merkez Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Bulvarı’nda bildiri dağıtan TİP Mersin İl Teşkilatı üyeleri, tüm sorumluları hesap vermeye çağırdı.

Dağıtılan bildiride şu ifadelere yer verildi; “Tuğlayı biz çekeceğiz, duvarın altında hepsi kalacak. Bir suç örgütü liderinin kapana sıkıştıktan sonra yayınlamaya başladığı, siyaset-mafya-medya ağının kirli ilişkilerini ifşa-itiraf eden videoları ülke gündeminde.

Bizlerin uzun yıllardır işaret ettiği bu çürümüş mafya düzenine ilişkin gerçeklerin bu videolarla görünür olması haklılığımızı bir kez daha kanıtladı. Ancak biz, bir mafya bozuntusunun sözlerine sırtımızı yaslamayacağız. Temiz toplumu kirli ağızdan çıkan laflarla yaratmayacağız.

Bu suç duvarının birbirlerine görünmez bir çimentoyla bağlanmış tuğlalarını tek tek alın teriyle geçinen emekçiler, öldürülmeleri ‘tolere’ edilen kadınlar, hayalleri çalınmış gençler, bizler çekeceğiz. O duvarın altında ise hepsi kalacak.

Bizim gücümüz kendi ellerimizde.

Saray rejiminin kılcal damarlarını oluşturan bu kirli düzenin failleri, tüm suçlular yargılanacak. Aydınların, gazetecilerin, devrimcilerin, emekçilerin kanları üzerinden kurdukları mafya düzeninin tüm sorumluları hesap verecek.

Biliyoruz, ‘Bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak.’

Şimdi, hemen: hükümet istifa!”

 

“HELALLEŞME DEĞİL, HESAPLAŞMA SÖZ KONUSU”

TİP Mersin İl Örgütü Başkanı Uğurcan Esiroğlu, konuyla ilgili bir de açıklama yaparak, “Türkiye kamuoyunun son zamanda takip ettiği ve gündemde durduğu gibi bir mafya liderinin, devlet içerisindeki neredeyse bütün kirli ilişikleri ortaya saçtığı ve devletin de kısmi olarak buna cevap verdiği olayları hep beraber takip ediyoruz. Türkiye’de solcular, sosyalistler ve hatta düzen muhalefeti dahi bunu çok uzun zamandır dile getirmekteydi; devletin mafya ilişkilerinin olduğunu, son zamanlarda gazeteciler de söylemekteydi. Fakat bu sefer içerden birinin bu bilgiyi paylaşması Türkiye’de önem arz ediyor. ‘Bir taş çekilse devlet çöker’ lafını hepimiz biliyoruz. Şuana kadar hep biz bunu söylerken devletin ne yaptığını biliyorduk fakat Türkiye toplumun buna inandırmakta zorlanıyorduk. Günümüzde bu bilginin içeriden paylaşılıyor olması toplumda infial oluşturdu. Buna bir cevap vermek gerektiğini düşünerek sokağa çıktık” dedi.

“Bu iktidar yıkılacak gibi duruyor ama bu iktidarı kim yıkacak?” sorunun önemli olduğunu vurgulayan Esiroğlu, “Yani Türkiye’de bir iktidar değişecek, gidecekse ve yerine başkaları gelecekse burada halkın sözünün söylenmesi çok önemli. Bir mafyanın, başka bir mafyayı çökertmesi bir anlam içermeyecektir. Çünkü mafya iktidarı bundan sonraki iktidar dönemlerinde de devam edecektir. Bu yüzden halkın dahil olmadığı bir çözülüş süreci halkın faydasına olmayacaktır. Düzen değişecektir ama ezilen halk değişmeyecektir. Bu yüzden de iktidarın halk tarafından değiştirilmesi gerek.

Bu işi mafyaya bırakmamak için halkın söz söylemesi gerek. Madem ki ortada bir mafya düzeni var bu mafya düzeninin yıkılması gerekiyor, kaçınılmaz olarak da işçi sınıfının buna dahil olması ve sözünü söylemesi gerekmekteydi. Yeni bir iktidar kurulması kaçınılmazdır, bunun için de hükümetin derhal istifa etmesi, bu kirli işlerin ortaya çıkması ve halkın da katılımıyla daha adil, daha eşitlikçi iktidarın var olması gerekiyor. Hükümetin acilen istifa etmesi gerekiyor. Düzen muhalefetinden bazı isimler, ‘helalleşelim, sandığa gidelim’ gibi sözler söylüyorlar fakat Türkiye’de halka karşı o kadar büyük suçlar işlenmiştir ki burada bir helalleşme değil, hesaplaşma söz konusu olmalıdır. Yani TİP’in sözü ‘Gelin helalleşelim’ değil, ‘Geliyoruz, hesaplaşacağız.’” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA