CHP’Lİ ANTMEN, ERKAM YILDIRIM’I SORDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ ANTMEN, ERKAM YILDIRIM’I SORDU


 

CHP Milletvekili Alpay Antmen, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın uyuşturucu trafiğinde yer aldığı iddia edilen oğlu Erkam Yıldırım’la ilgili "Venezuela’ya test kiti ve maske yardımı götürdü" açıklamasını TBMM gündemine taşıdı. Antmen, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergeleri verdi. Antmen “Yurt dışında Erkam Yıldırım’ın sahibi ya da ortağı olduğu şirketlere bağlı gemilere kaç defa operasyon yapılmıştır? Uyuşturucu madde taşındığı ihbar veya iddiasıyla yapılan operasyon bulunmakta mıdır? Varsa bunların son

Haber Merkezi 

 

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya uyuşturucunun yeni rotasını belirlemek için gittiğini ileri sürmesi sonrası Binali Yıldırım “Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerinin tespiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir.” açıklamalarında bulunmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Binali Yıldırım’ın söylediği tarih olan Aralık 2020’de Türkiye'deki vaka sayısının günlük 30 binden fazlayken Venezuela'da ise sadece 303 olduğunu hatırlatarak “O tarihlerde sağlık çalışanları başta olmak üzere ülkemizde maske ve malzeme yetersizliği bulunmakta, vatandaşlarımız yeterli test kiti olmadığı için test yaptıramamaktaydı” dedi.

Antmen, önergesinde "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu '5 ton kokain yakalanan Kolombiya'ya neden polis gitmiyor?' sorularına 'Pandemi var o yüzden' yanıtını vermiştir. Oysa Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Aralık 2020’de Venezuela’da olduğu ortaya çıkmıştır. Erkam Yıldırım Güney Amerika’ya gidebiliyorken aradan geçen 9 aya rağmen neden Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı 5 ton kokain operasyonu için Venezuela’ya gidememiştir? Bahsi geçen 5 tonluk kokainin sahiplerinden mi çekinilmektedir? Kimler bu operasyonu engellemektedir? Türkiye’de kim ya da kimler bu büyük kokan sevkiyatının içerisinde yer almaktadır?" diye sordu.

Alpay Antmen’in önergelerinde yer alan sorular şunlar; “Aralık 2020’de Türkiye’deki ortalama Covid-19 vaka sayısı 30 bin; Venezuela’da ise sadece 300’ken eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, neden on bin kilometre uzaklıktaki Venezuela’ya o tarihlerde maske ve test kiti başta olmak üzere tıbbi malzeme yardımında bulunmuştur?

Erkam Yıldırım Venezuela’ya kaç maske ve test kiti götürmüştür? Bunları hangi firmalardan ne zaman almıştır? Bahsi geçen alımlarla ilgili ne kadar ödeme yapmıştır? Erkam Yıldırım bunları gümrüklerden ne şekillerde geçirmiştir? Bu yardım malzemelerini kim ya da kimlere ne karşılığında teslim etmiştir?

Erkam Yıldırım’ın ortağı olduğu Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin ticaret yaptığı ülkeler hangileridir? Bu ülkelerden hangi malları ya da gıda ürünlerini getirmektedir?

Erkam Yıldırım’ın sahibi ya da ortağı olduğu kaç şirketi bulunmaktadır? Bu şirketlerden kaç tanesi taşımacılık yapmaktadır? Bu şirketler hangi tarihlerde kurulmuştur?

Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin bugüne kadar kamudan aldığı ihaleler hangileridir? Bunların bedelleri nedir? Bahsi geçen şirket bugüne kadar bankalardan ne tür krediler almıştır? Bu kredilerin ne kadarı geri ödenmiştir?

Erkam Yıldırım başka hangi ülkelere yardım yapmıştır? Bu ülkelerde, Türkiye’ye gönderilmek üzereyken yakalanan uyuşturucu madde bulunmakta mıdır? Bu ülke limanlarından çıkan ancak Türkiye gümrük ya da limanlarında yakalanan uyuşturucu maddeler hangileridir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "5 ton kokain yakalanan Kolombiya'ya neden polis gitmiyor?" sorularına "Pandemi var o yüzden" yanıtını vermiştir. Oysa Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Aralık 2020’de Venezuela’da olduğu ortaya çıkmıştır. Erkam Yıldırım Güney Amerika’ya gidebiliyorken aradan geçen 9 aya rağmen neden Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı 5 ton kokain operasyonu için Venezuela’ya gidememiştir? Bahsi geçen 5 tonluk kokainin sahiplerinden mi çekinilmektedir? Kimler bu operasyonu engellemektedir? Türkiye’de kim ya da kimler bu büyük kokan sevkiyatının içerisinde yer almaktadır?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Erkam Yıldırım kaç resmi ziyarette yer almıştır? Bu ziyaretlere hangi sıfatla katılmıştır? Bu ziyaretler hangi ülkelerde hangi tarihlerde gerçekleştirilmiştir?

Yurt dışında Erkam Yıldırım’ın sahibi ya da ortağı olduğu şirketlere bağlı gemilere kaç defa operasyon yapılmıştır? Uyuşturucu madde taşındığı ihbar veya iddiasıyla yapılan operasyon bulunmakta mıdır? Varsa bunların sonuçları ne olmuştur?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA