YAĞMUR DENİZ İÇİN AVUKATLARDAN KAMPANYA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAĞMUR DENİZ İÇİN AVUKATLARDAN KAMPANYA


 

Mersin Barosu Başkanlığı, Mersin’de SMA Tip-1 hastası Yağmur Deniz’i yaşatmak için kampanya başlattı. “Damlaya damlaya göl olur, gelin gölü deniz yapalım” çağrısıyla yapılan kampanyaya Mersin halkının desteği bekleniyor.

GİZEM EKİCİ

 

Merkez Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi'nde oturan Serap ve Mehmet Tok çiftinin 21 ay önce üçüncü kız çocukları dünyaya geldi. Çift, Yağmur Deniz adını verdikleri kızlarının 40 günlükken hareketlerinde yavaşlama olduğunu fark edince, kontrol amaçlı hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tetkikler ve genetik test sonucunda, Yağmur Deniz'e SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

Kızlarının rahatsızlığını öğrenen Tok çifti, ayakta durmakta güçlük çeken, hareket kabiliyeti iyice yavaşlayan Yağmur Deniz'in hemen tedavisine başladı. Yaklaşık 7 ay Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kalan Yağmur Deniz, eve getirildi. Evde yeniden rahatsızlanan Yağmur Deniz, 10 gündür tedavi altında. Tok çifti, kızları için ABD'de 2 yaş altı SMA hastalarına uygulanan gen tedavisinin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Yağmur Deniz için 2,4 milyon dolarlık gen tedavisine başlanması gerekiyor.

 

SEMBOLİK DENİZ YILDIZI SATIŞI

Mersin Barosu Başkanlığı, Mersin’de SMA Tip-1 hastası Yağmur Deniz’i yaşatmak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, sanatçı Erdal Güney, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan ve Yağmur Deniz’in babası Mehmet Tok ile birlikte online yayında bir araya geldi.

Canlı yayında, kampanyanın simgesi olan deniz yıldızının sembolik anlamda satışı yapılarak, Yağmur Deniz’in tedavisi için destek sağlandı.

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Damlaya damlaya göl olur. Gelin biz bu gölü deniz yapalım” diyerek avukatlarımızı, iş dünyasını ve vatandaşları Yağmur Deniz’e umut olmak için destek vermeye davet etti. Başkanımız Yeşilboğaz, “Yaşam hakkı kutsaldır ve Anayasal haktır. Devletin hastalık çeşidi seçme hakkı yoktur. SMA hastası çocuklarımızın tedavisini ücretsiz sağlamak, onları yaşatmak zorundadır. Bu sosyal devlet ilkesinin gereğidir” dedi.

Sanatçı Erdal Güney ve MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Yağmur Deniz’i yaşam hakkına kavuşturmak için ellerinden gelen desteğini vereceğini ifade etti. Baba Mehmet Tok ise, kampanyayı başlatan Başkan Yeşilboğaz ve destek veren herkese teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA