BU YOLLARDA SİZ YÜRÜYÜN DE GÖRELİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU YOLLARDA SİZ YÜRÜYÜN DE GÖRELİM!


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği caddelerdeki engelli yolları ‘en büyük engel sizsiniz’ dedirtecek türden!

HEDİYE EROĞLU

 

Bir yandan ‘engelsiz Mersin’i yaratmak için projeler üretmeye ve temel belediyecilik hizmetlerine devam ettiğin açıklayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan yaptığı yol, yapım, bakım onarım çalışmaları ile pes dedirtiyor!

Özellikle pandemi nedeniyle uygulamaya konulan yasaklarda yol yapım, kaldırım ve köprü imalatı çalışmalarını kentin pek çok noktasına taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nin uygulamaları tepkiye neden oldu.

Özel gereksinimli bireylerin hayatını zorlaştıran yol, bakım-onarım çalışmaları “engel sizsiniz!” yorumlarına neden oldu.

 

ADETA ENGEL PARKURU”

Özellikle Cengiz Topel, Fasih Kayabalı, Kuvayı Milliye, Çakmak Caddesi, Cemal Paşa Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve 34. Cadde gibi işlek birçok noktada yenilenen yollardaki engellilere yönelik kötü çalışmalar tepki çekti.

Pek çok noktada görme engelliler için uygulanan hissedilebilir yüzey olarak da tanımlanan yolların gelişi güzel yapılması ve sık sık gerek elektrik gerek telefon panolarına denk gelmesi, yürüme engellilerin hayatını kolaylaştırması gereken rampaların tam tersine engel teşkil edecek şekilde yapıldığı görüldü.

Birçok noktadaki hatalı çalışmalar vatandaşın tepkisi çekerken, “Bu yollarda

Siz yürüyün de görelim!” eleştirilerine neden oldu.

 

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

Öte yandan kapanma sonrası ana caddelerde artan yoğunluk nedeniyle yürümekte zorlanan engellilere bir zorluk da esnaftan geldi. Kaldırım işgallerinin önüne geçmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri nedeniyle esnaf adeta kaldırımları işgal etti. Engelli rampalarının önüne park eden seyyar satıcılar ile görme engelli yollarını kesintiye uğratan esnaflara işlem yapılmaması da tepki çeken görüntüler oldu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA