“ÇEVRE MÜCADELELERİMİZDE HUKUK VE YAŞAM HAKKI KAZANIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇEVRE MÜCADELELERİMİZDE HUKUK VE YAŞAM HAKKI KAZANIYOR”


 

Haber Merkezi

 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, konuk olduğu bir televizyon programında, Mersin’deki nükleer santral, balık çiftlikleri, Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesi, Emirler Mahallesi’ndeki orman katliamı, polipropilen tesis projelerine karşı vermiş oldukları hukuksal mücadeleleri anlattı.

Mersin’de çevre sorunlarının çözümüne yönelik çevre örgütleriyle birlikte açmış oldukları birçok davada, son dönemlerde kent adına güzel kararlar verilmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, polipropilen tesisi, liman genişleme projesi, balık çiftlikleri projelerinin mahkeme tarafından iptal edilmesini örnek göstererek, “Çevre mücadelelerimizde hukuk ve yaşam hakkı kazanıyor. Mersin’de intikam alınırcasına çevre katliamı var. Herkes bir tarafından Mersin’i parçalamaya çalışıyor. Yatırım tabi ki olacak fakat önce yaşam. Orman Kanunumuz var ama yaptırımları çok yetersiz. Emirler Mahallesi’ndeki orman katliamının iptali ve yürütmenin durdurulması için açtığımız davada acilen ağaç kesiminin durdurulması yönünde karar verilmesini bekliyoruz Ülkemizde başta imar kanunu olmak üzere maalesef çevreyi koruyan değil, yok eden kanunlar çıkıyor” diye konuştu.

 

“KENTİN AKCİĞERLERİ KESİLİYOR”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan ise, “Mersin’in en büyük çevre sorununun birinci olarak Akkuyu nükleer santral projesi, ikinci olarak ise ormansızlık olduğuna vurgu yaparak, “Ormancılık bilimi çok gelişti. Dolayısıyla ülkemizde o kadar çok endüstriyel ormancılık yapılacak alan var ki,  bu alanlara yazık oluyor. Dolayısıyla kentin akciğerleri kesiliyor. Orman endüstrisine hammadde yetiştirmek adına 15-20 yaşındaki ağaçlar kesiliyor. Bu bilime aykırıdır. Mersin hava kirliliğinde dünya sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Akkuyu nükleer santral projesi, çernobil felaketine aday.  Ben yaşam hakkımı mevcut sistemden almadım ama mevcut sistem benim yaşam hakkımı elimden alıyor. Emirler Mahallesi’ndeki ağaç katliamının durması yönünde mahkemeden acil karar çıkmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA