“MERSİN İÇİN MÜCADELE EDİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN İÇİN MÜCADELE EDİN”


 

Uzun süredir beklenen buluşma gerçekleşti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden AK Parti’li milletvekilleri ve il teşkilatına, iş dünyasından “Mersin için mücadele çağrısı” geldi.

Haber Merkezi

 

Ak Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç ve İl Yönetimi ile birlikte, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol’u ziyaret etti.

Başkanlara MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, Yönetim Kurulu Üyeleri Yalçın Darıcı, Çetin Kanar ve Nedim İkanç’ın da eşlik ettiği ziyarette, pandemi sürecinin ekonomik etkileri değerlendirilirken, Mersin iş dünyasının talepleri aktarıldı.

 

“UZUN ZAMANDIR BEKLİYORDUK”

Ziyarette söz alan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, uzun zamandır bekledikleri bir görüşme olduğunu belirterek, bu ziyareti çok önemsediklerini söyledi. Mersin’in kalkınması nezdinde iş dünyasının taleplerinin gerçekleşmesi adına, iktidar temsilcileriyle daha sıkı işbirliği içerisinde olunması gerektiğine işaret eden Kızıltan, “İş dünyasının nabzını tutarak, tabanla sürekli diyalog halindeyiz. TOBB Başkanlığında tabandan gelen talepleri raporlayarak desteklerin verilmesinde hükümete hap bilgi sunduk” dedi.

Ak Parti İl Teşkilatının, Mersin’in Ankara’daki büyük lobi gücü olduğunu belirten Başkan Kızıltan, “Mersin yatırımları için Ankara’da daha çok mücadele etmelisiniz. Bizlerden aldığınız bilgiler dahilinde etkili çalışmalar yürütebilirsiniz. Mersin için her zaman birlik ve beraberlik içerisinde, ortak çalışma yapma hazırız” diye konuştu.

 

ESNAF SIKIŞIP KALDI, OSB OTOBAN BAĞLANTISI BİTMEDİ

MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ise, açıklanan destekler kapsamında yeniden başlayacak olan Nefes Kredisi hakkında detaylı bilgi aktararak, beklentilerinin devlet bankalarıyla birlikte bu kredinin tamamının esnafa kullandırılmasını istediklerini söyledi.

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin otoban bağlantısını hatırlatırken, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Kanar da, Mersin’e gelen yatırımlarda, farklı siyasi görüşteki kurumların birbirlerini engellememesi gerektiğini vurguladı. MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nedim İkanç ise, 2 bin esnafın şehir içinde sıkışıp kaldığını, Mersin’de yeni sanayi yeri bulmakta zorlandığına değindi.

 

İL BAŞKANI DESTEKLERDEN MEMNUN

Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise, Mersin’de 73 bin kişiye bin 100 TL nakdi destek sağlandığını bildirdi. Esnafa açıklanan hibelere de değinen Ercik, hükümetin ciddi bir kaynak aktardığını söyledi. 1 Haziran itibariyle kademeli normalleşmeyle turizm sezonun da açılacağını aktaran Ercik, “Değerlerimiz için ortak mücadele veriyoruz. Bu anlamda yapılan destekleri yerinde buluyorum” dedi.

Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Oda ziyaretlerinde her zaman kendi evine gelmiş gibi hissettiğinden bahsederek, “Sivil toplum kuruluşları siyaset üstü yerlerdir. Ancak birlikte çalışıldığı takdirde başarı gelecektir. Bunun içinse doğru eleştiriye ihtiyacımız var” dedi.

Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da, Mersin’in geniş ve zor bir coğrafya üzerinde yer almasına rağmen Türkiye’de en çok yatırım alan iller arasında yer aldığını belirterek, “Muhakkak eksiklikler sıkıntılar var ama hepimiz bunun takipçisiyiz. Şehrin aktif tek kadın vekili olarak, birleştirici, uzlaştırıcı bir tutum içerisinde olmaya çalıştım ve olmaya da devam edeceğim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA