“İÇİŞLERİ BAKANI KENDİ GENELGESİNİ ÇİĞNİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İÇİŞLERİ BAKANI KENDİ GENELGESİNİ ÇİĞNİYOR”


 

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

TV programında haktan, hukuktan, adaletten ve yargı sisteminden bahseden Soylu’nun kendisiyle çeliştiğini ifade eden CHP’li Başarır: ‘’İçişleri Bakanlığı’nın bir genelgesi var. Bu genelgeye göre; hafta içi 21.00’dan sonra sokağa çıkma yasağı var. Fakat, bir grup kişi; Soylu’nun TV programından sonra onu desteklemeye geliyor. Soylu da onlara; ‘…ayağınıza sağlık, ailelerinize selam söyleyin.’ diyor. Gerçek bir İçişleri Bakanı, orada olanları selamlamaz, ayağınıza sağlık demez, burada olmanızın cezai müeyyidesi var der ve işlem yaptırır. Bu isimler, televizyon binasına kadar nasıl geldi? Yollarda uygulama yok mu? İnsanlar, evinin yakındaki marketten alışveriş yapmaya giderken bile korkarken, bu insanlar bu cesareti nereden alıyor? Soylu, haktan, hukuktan, adaletten bahsediyorsa eğer, bu isimlerin tespit edilip işlem yapılacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Aksi halde, insanlarımız onlar kurallara uymuyorsa biz neden uyalım gibi bir düşünceye kapılabilir. Bu durum, adalet açısından oldukça risklidir.’’ dedi.

 

“YASAKLARA UYMAYAN BİR BAKANI HİÇ KİMSE CİDDİYE ALMAZ”

Gariban vatandaşlara acımadan ceza kesilirken, trollerin sokaklarda şov için bağırdığını ve bu isimlere hukukun işlemediğini ifade eden CHP’li Başarır: ‘’Karton toplayana ceza yazan, eczanede maske-mesafe kavramına uyarak oturanlara ceza yazan, hastaneye gidiyorum diyenlere ceza yazan, evinden uzak markete gidene ceza yazan, parasızlıktan iş yerini açan esnafa ceza yazan İçişleri Bakanı, sokağa çıkma yasağının olduğu bir zaman diliminde kendi için tezahürat yapanlara ceza yazamıyor, işlem başlatamıyor ve aksine ‘Ayağınıza sağlık’ diyebiliyorsa fiilen bir İçişleri Bakanlığı yapmıyor demektir. Kurallara uymayan bir bakanı, hiçbir vatandaş ciddiye almaz. ‘’ sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA