ÇÖLYAK HASTALARINA TOROSLAR’DAN DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇÖLYAK HASTALARINA TOROSLAR’DAN DESTEK


 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, koronavirüsle mücadele edilen bu süreçte çölyak hastası çocukları da unutmadı.

Haber Merkezi

 

Tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi on binlerce vatandaşa erzak kolisi desteği veren Toroslar Belediyesi, çölyak hastası çocukları da sevindirdi.

İçerisinde glutensiz ürünlerin bulunduğu gıda kolileri, belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nde görevli uzman psikolog tarafından çölyak hastası çocukların ailelerine teslim edildi.

 

"HATIRLANMAK ÇOK GÜZEL"

Gıda kolilerini teslim alan çölyak hastası çocukların aileleri ise yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkürlerini iletti.

Çölyak hastalığından dolayı çocuklarının glutensiz gıda tüketmek zorunda olduğunu belirten ebeveynler; "Maddiyatın yanında psikolojik olarak da zora düşüyoruz. Böyle bir destek geldiğinde çok seviniyoruz. Çoğu kişi bu hastalığı bilmiyor. Hatırlanmak çok güzel. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a desteklerinden ötürü teşekkür ederiz" dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ; "HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçede yaşayan toplumun her ferdinin daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, bu hastalığın çocukları ve ailelerini psikolojik olarak etkilememesini temenni ettiklerini ve bu konuda da yanlarında olduklarını belirterek; "Çölyak hastası çocuklarımızın da yaşamlarının daha kaliteli olmasını istiyoruz. Bu noktada çocuklarımıza glutensiz gıda desteğinde bulunduk. Onların yüzündeki tebessüm, istedikleri bir ürünü yiyebilmeleri her şeye değer. Tüm hastalarımıza şifa diliyorum. İnsan hayatına dokunduğumuz sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

 

ÇÖLYAK NEDİR?

Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir.

Çölyak hastalığında etkin olduğu bilinen tek tedavi, glutenin ömür boyu diyetten çıkarılmasıdır. Glutensiz diyet uygulanmasındaki amaç, hastalığın var olan semptomlarını kontrol altına almak, hastaların yaşam kalitelerini arttırmak ve hastalıkları ile ilgili komplikasyonların oluşmasını önlemektir. Hastaların çoğunda, diyet tedavisine tam uyum sağlamalarının ardından klinik bulgularının tamamen düzeldiği, serolojinin normale döndüğü gözlenmektedir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA