TÜRK BAYRAKLARINI ÇÖPTEN ÇIKARIP BALKONUNA ASTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK BAYRAKLARINI ÇÖPTEN ÇIKARIP BALKONUNA ASTI


 

Mersin’de yaşayan ev hanımı Hanife Yüksel, arkadaşıyla birlikte alışverişe gittiği sırada çöpe atılan birbirine bağlı birçok Türk bayrağını bulunduğu yerden çıkardı. Bayrakları evine götürüp yıkadıktan sonra balkonuna asan Yüksel,

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde yaşayan Hanife Yüksel, alışverişe gitmek için arkadaşıyla birlikte evden çıktı. Mahallelerinde bulunan çöp kutusuna çöp atmak isteyen Yüksel, çöpte birçok Türk bayrağı olduğunu fark etti. Bayrakların çöpte kalmasına izin vermeyen Yüksel, oradan tek tek çıkardı. Bu esnada çevredekiler tarafından görüntülenen Yüksel'in duyarlı davranışı vatandaşlar tarafından taktir topladı. Yaşadıklarını ve o an hissettiklerini İHA muhabirine anlatan Yüksel, 11 yıldır aynı mahallede yaşadığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Sosyal medyada şehit haberleri karşıma çıkmıştı ve çok canım sıkılmıştı. Ardından çeşitli ihtiyaçlarımızı almak için markete gitmeye karar verdik ve evden çıktık. Arkadaşımla beraber giderken, elimde de çöp vardı çöpü atmak için çöp kutusuna yaklaştığımda kırmızılık gördüm. Baktığımda ise bayrakların atıldığını fark ettim. 40'a yakın sıralı bayrak vardı. Vicdanım el vermedi ve o bayrakları çöpten çıkardım" ifadelerini kullandı.

 

"O BAYRAK İÇİN NİCE İNSANLAR CAN VERDİ"

Türk bayrağı için birçok şehit verildiğini ve kanlar döküldüğünü aktaran Yüksel, "Bayrağımız için cephelerde savaşıldı. Hala da büyük mücadeleler veriliyor. Bu bayraklar orada olmayı hak etmiyordu. Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Çöpten onu çektim çıkardım. Evime getirip yıkadım. Balkonuma asacağım. Bu bayrağın çöplerde değil de göklerde taşınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu bayrak için nice şehitler verildi. Ben milliyetçi bir ailede büyüdüm. Bize bayrak sevgisi çok küçük yaşlarda aşılandığı için buna duyarsız kalamadım. Türkiye'de bu bayrak altında yaşayan bütün insanların duyarsız kalmaması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bayrakları çöpe atan kişi ya da kişilerin bulunması gerektiğini söyleyen Yüksel, vatandaşlara da duyarlı olma çağrısında bulunarak, "Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarınıza bayrak sevgisini aşılayın" diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA