5 YIL BÖYLE Mİ TAMAMLANACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

5 YIL BÖYLE Mİ TAMAMLANACAK?


 

İki yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Meclisini karşı karşıya getiren borçlanma talebi meselesi yeniden gündeme geliyor! Başkan Seçer, bugün meclisten 265 milyon TL borçlanma yetkisi isteyecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşim Toplantı sı, bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Sık sık pandemiye rağmen uzun sürmesi ile eleştirilen ve bir çok meclis üyesinin de salgına yakalandığı meclisin, idareden gelen 20 ve komisyonlardan gelen 31 konunun ele alınması ile yine saatlerce sürmesi bekleniyor.

 

GERİLİM TIRMANACAK MI?

Ancak toplantı gündemini meşgul edecek en önemli konu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in muhalefet ile bir kez daha borçlanma talebi için karşı karşıya gelecek olması.

Yaklaşık iki yıl önce seçilen ancak meclis çoğunluğuna sahip olmadığı için birçok kez muhalefet ile borçlanma talebi kabul görmediği için karşı karşıya gelmesine rağmen ısrarla yine de borçlanma talep etmesi eleştiri konusu olan Başkan Seçer ile muhalefet arasında gerilimin tırmannası bekleniyor.

 

BAŞKAN SEÇER 265 MİLYON TL BORÇLANMA İSTİYOR

Her fırsatta hizmetlerin aksamasında ‘borçlanma alamadığı’ mazeretine sığınması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Başkan Seçer, buna rağmen bugün meclisten 265 milyon TL borçlanma yetkisi talebinde bulunacak. Seçer’in talebi, “Büyükşehir Belediyemizin stratejik planı çerçevesinde ilimizin ihtiyaç duyduğu yatırımlar öncelik sırasına göre planlanmış ve bütçeye konulan ödenek çerçevesinde projeler hazırlanarak yapım ihalelerine başlanmış ve yarım kalan yatırımlar halen devam etmektedir. Stratejik plan çerçevesinde devam eden yatırımların tamamlanması ile ilimiz için acil ihtiyaç duyulan yeni yatırımlara (alt yapı, üst yapı ve sosyal-kültürel alanlarda) başlanabilmesi amacıyla borçlanmaya gidilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Belediye Meclisinin 26.11.2020 tarih ve 683 sayılı kararı ile 2021 yılı bütçesine iç borçlanma yapılabilmesi amacıyla faiz hariç 265.000.000,00.TL (İkiyüzaltmışbeşmilyon) borçlanma yetkisi kabul edilmiş olup; bu kapsamda, İller Bankası veya ticari bankalardan faiz hariç 265.000.000,00-TL’ye (ikiyüzaltmışbeşmilyon) kadar kredi kullanma, krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapma ve eksik işleri tamamlama, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/d bendine göre borçlanma yapma ve yine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38/g bendi uyarınca bu hususlarda düzenlenecek her türlü sözleşmeyi imzalama hususlarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkilendirilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi” teklifiyle gündeme gelecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde ağırlık görüşülecek diğer konular ise imar değişikliği taleplerine ilişkin olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA