TARTIŞMALI BORU HATTI YENİDEN MECLİS’TE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI BORU HATTI YENİDEN MECLİS’TE


 

Mersin’de kendi dolum tesisi ile ATAŞ arasında akaryakıt boru hattı yapılması için Akdeniz Belediyesi’ne teklif veren AVES Dış Ticaret AŞ’nin talebi Başkan Gültak’ın da red vermesi ile kabul görmemişken şimdi de Büyükşehir Meclisine geliyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Man Adaları soruşturması ile ilişkisinin gündeme getirilmesi tartışmalara neden olan Aves Dış Ticaretin, çevreye zarar vereceği iddialarına neden olan boru hattı yatırımı Akdeniz Belediye Meclisinde kabul görmemesine rağmen Büyükşehir Meclisinde ele alınacak.

 

SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLAN TEKLİFE BAŞKANDAN RED

AVES AŞ, Karaduvar- Kazanlı Mahalleleri sınırlarında yaklaşık 2 bin 300 metre uzunluğundaki güzergahta bulunan 6 adet paftayı kapsayan alanda yurtdışından gelen muhtelif petrol ürünlerinin ATAŞ Rafinerisi’nde işlendikten sonra dolum tesislerine aktarılması için ATAŞ ile kendi tesisleri arasında bir boru hattı döşemek istiyor.

Geçen yılın sonunda konuyu Akdeniz Belediye Meclisine taşıyan firma, büyük tartışmaların yaşandığı meclis toplantısında ret yanıtı almıştı.

Teklifin komisyonlarda bekleme süresinin dolması nedeniyle meclise iadesi yapılırken  oylama öncesi Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Hem muhalefetten hem de iktidardan arkadaşlarımız ile yaptığım görüşmelerde komisyon üyelerinin kafalarında soru işareti olduğunu, kafalarının karışık olduğunu duydum. Onun üzerine ben bu teklifle ilgili red oyu vereceğim. Mecliste red oyu verir ise bu konu gündemden çıkar” açıklaması dikkat çekmişti.

 

MECLİSTE MAN ADASI GERİLİMİ!

Ancak HDP’li Meclis üyesi Yıldırım Akpınar’ın, AVES Dış Ticaret AŞ’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ın ailesinin 'yurt dışına para transferi'ne dair iddiasında bahsettiği Man Adası ile ilgili soruşturmada adı geçen bir firma ile geçmişte ilişkisinin olduğunu belirtmesi üzerine salonda tansiyon yükselmişti.

 

“AVUKATLARI İLE ÜZERİMİZE GELİRLER”

AKP’li meclis üyelerinin Akpınar’a tepki göstermesi, taraflar arasında sözlü tartışmanın yaşanması üzerine araya giren Başkan Gültak, “Hukuki sorunlar çıkar. Şahısların her hangi bir hüküm almadıkça adlarının zikredilmesi doğru değil. Biz zaten çevre adına Akdeniz adına bir karar verdik. Ama isim dile getirirsek o insanlar avukatları ile sizin ve belediyenin üzerine gelirler. Şahıslar bizi ilgilendirmez. Burada önemli olan Akdeniz; kamunun, halkın, çevrenin yararı. Zaten ben insanların kafasının karışık olduğunu söyleyerek red vereceğimi aktardım. Yoksa kimse bizim ne akrabamız, ne tanıdığımız, ne de bir şeyimiz. Biz burada yasalar çerçevesinde iş yapıyoruz. Meclisimizi sıkıntıya sokacak işlere gerek yok” demişti.

AVES Dış Ticaret’in akaryakıt boru hattı teklifi ise oy birliğiyle reddedilmişti.

 

AKDENİZ’İN REDDETTİĞİ TEKİLFLE İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR’İN KARARI MERAK KONUSU OLDU

Ancak bu görüşmenin üzerinden bir yıl geçmemişken konu bu defa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşim Toplantısında, teklif, komisyonlara havale edilen konular başlığında ele alınacak.

Tartışmalı teklifte, “Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi ve Kazanlı Mahallesi, AVES-ATAŞ arası Boru Hattı İşaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi (Akdeniz Belediye Meclisi’nin 01.10.2020 tarih ve 120 sayılı kararı) ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi” ifadeleri yer alıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA