“MERSİN TURİZMDE HAKKETTİĞİ PAYI ALMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN TURİZMDE HAKKETTİĞİ PAYI ALMALI”


 

Haber Merkezi

DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Dünyanın en güzel sahillerinden birisine sahip olan Kızkalesi’nin hak ettiği değeri alabilmesi için, tarihle doğanın iç içe olduğu Kızkalesi beldesinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi.  Cenkcimenoğlu, “Elimizde ancak filmlerde bilgisayar oyunları ile yaratılabilecek güzellikte bir doğa harikası var. Tarihi değerleriyle birlikte çekim merkezi olması gerekirken gerçek değerini kazanıyor. Bu durumu tersine çevirmemiz gerekiyor” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Mersin’in turizm cennetlerinden birisi olan Kızkalesi’ne ziyarette bulundu.

Başkan Cenkcimenoğlu, İl sekreteri Fesih Yıldırım, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tamer Örs, Erdemli İlçe Başkanı Fatih Dere, ilçe yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şensoy ve Yunus Emre Sayılgan ile Kızkalesi mahalle sorumlusu Mansur Doğan ve turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Buluşmada Kızkalesi'ne yapılan yatırımlar, altyapı eksikliği ve yaşanan sıkıntılar konuşuldu. Sektör temsilcileri ile yaptığı istişareler sonrası hazırladığı raporu sunan mahalle sorumlusu Mansur Doğan, görüş ve önerleri aktardı. Doğan, “Sektör temsilcileri, yatırımcılar ve burayı kullanan vatandaşlarlımızla sürekli görüşerek artısıyla eksisiyle bölgemizde turizm hakkında fikir alışverişi yaparak rapor haline getirdim. Sektör temsilcilerimize partimizin turizm alanında belirlediği politikaları anlatmaya çalıştım” şeklinde bilgi verdi.

Türkiye'nin turizmden istenen payı almasında ve Mersin’de bu alanda yapılacak yatırımların doğru kurgulanmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu ise, “Yanıbaşımızda olan Antalya turizm pastasından çok büyük pay almasına karşın eşsiz tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan Mersin'in geri kalmış olması son derece üzücüdür. Bu durumu tersine çevirmemiz gerekiyor. DEVA Partisi olarak bölgesel çözüm önerileri ile istenen payı alması sağlanacaktır. Mersin' in planlı bir şekilde turizm pazarına sunulmasını hedefliyoruz. Mersin'de turizmin geliştirilmesi kamu ve özel sektör koordinasyonunun sağlanması ile gerçekleşecektir. Kamu sektörü önderliğiyle özel girişimciliğin geliştirilmesi, sağlanan teşvikler, kolaylıklar sayesinde Mersin bu alanda Türkiye’nin yıldızı olmaya adaydır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA