DİJİTAL KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİJİTAL KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI


 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öğrencilere yönelik önemli projelerde işbirliklerine devam ediyor. Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu, Öğrencilerin Sesi Platformu işbirliğinde Online bir video konferans programı üzerinden Türkiye genelinde 21-22-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Dijital Kariyer Günleri Başladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa kutlu Kariyer günlerine yönelik yaptığı açıklamada, ülkemizin en önemli sorunlarından olan nitelikli işgücünün tecrübe, iş arama kanallarına ulaşımı ve iş arama becerileri konusundaki probleminin çözümüne yönelik olarak, üniversite öğrencileri, işyeri yetkilileri ve ilgili kurum/kuruluşların bir araya gelerek, üniversite öğrencilerini iş gücü piyasasına hazırlamak, istihdam edilebilirliklerini arttırmak, iş arama becerileri konusunda güçlendirmek ve staj imkanlarına erişimlerini artırmak amacıyla kariyer günlerinin düzenlendiğini ifade etti. İŞKUR olarak iş hayatının her alanında tüm dezavantajlı gruplar gibi öğrencilerinde yanında olduklarını ifade eden Kutlu, İŞKUR tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Meslek Seçimi Seminerleri, İş Kulübü Çalışmaları, Mülakat canlandırmaları, Kariyer günleri, İstihdam fuarları ile öğrencilerin işgücü piyasası hakkında farkındalıklarını artırarak iş olanaklarına erişimlerini kolaylaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

İŞKUR olarak İşgücü piyasasında istihdamın korunması, artırılması ve genişletilmesinin en temel görevleri olmakla birlikte, küresel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak işgücünün geleceğe hazırlanmasının da en önemli gündem maddelerinden olduğunu dikkat çeken Kutlu, düzenlenen kariyer günleri ile İşgücü piyasasına yeni girecek gençleri çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinmelerini sağlamak, staj/işbaşı eğitim olanakları ve kamu kurumları işbirliğinde yapılan sosyal çalışma programlarından haberdar etmek ve Kurum hizmetlerinden mümkün olduğunca faydalanmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kariyer günlerinin ilk gününde 6 Firma yöneticisi tarafından işgücü piyasası hakkında sektörel bilgiler verilerek firmalar tarafından sunulan staj ve iş olanaklarına başvuru yapmak isteyen öğrencilerin izlemeleri gereken yol haritası da paylaşıldı.  22-23 Mayıs tarihlerinde 10 firma yöneticisi tarafından öğrencilere yapılacak bilgilendirmelerle devam edecek olan kariyer günlerine katılım sağlayarak mülakatlarda başarılı olan öğrencilere staj ve iş olanağı sağlanması planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA