MERSİN’DE EV HAYVANI KAYIT SİSTEMİ İLE MİKROÇİP UYGULAMASI BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE EV HAYVANI KAYIT SİSTEMİ İLE MİKROÇİP UYGULAMASI BAŞLIYOR


 

Mersin’de Ev Hayvanı Kayıt Sistemi ile mikroçip uygulaması başlıyor. Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Mersin Veteriner Hekimler Odası arasında ev hayvanlarının PETVET’te kayıt altına alınması için protokol imzalandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmeliğin 26 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Bu çerçevede, Ev Hayvanı Kayıt Sistemi (PETVET) konusundaki bakanlık tebliği, genelgesi ve talimatlarına uygun olarak sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip ile kimliklendirilmesi ve PETVET’te kayıt altına alınması protokolünün imzalandığı bildirildi.

Protokolü, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı ile Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay imzaladı.

Söz konusu yönetmelikle ev hayvanlarında görülebilecek hastalıkların daha etkin kontrolünün sağlanması amaçlanırken, sahipli köpek, kedi ve gelinciklerin kimliklendirilerek elektronik ortam da dahil olmak üzere kayıtlarının düzenli tutulması hedefleniyor. Evcil hayvanların deri altına yerleştirilecek mikroçip ile sahibinin kimlik ve adres bilgileriyle eşleştirilecek. Bu uygulamayla hayvanların sokağa terk edilmelerinin önüne geçilecek. Mikroçip sayesinde sokağa terk edilen veya kaybolan evcil hayvanların sahiplerine kolayca ulaşılacak. Hayvan hastalıkları kontrol altında tutulacak.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA