TARSUS BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE, 2020 MALÝ YILI KESÝN HESABI KABUL EDÝLDÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDE, 2020 MALÝ YILI KESÝN HESABI KABUL EDÝLDÝ


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Meclisi, Mayýs ayý 2. Olaðan Toplantýsý Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan’ýn yönettiði oturum ile gerçekleþtirdi.

Açýlýþ, yoklama, saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýnýn ardýndan, tek maddenin görüþüldüðü meclis toplantýsýnda 17.05.2021 tarih ve 2021/5-1 (98) sayýlý karar ile Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havale edilen ve 18.05.2021 tarihinde yapýlan toplantýya katýlan komisyon üyelerinin oy çokluðu ile uygulanmasýna karar verilen, 2020 Mali Yýlý Kesin Hesabý görüþülüp karara baðlandý.

Yapýlan oylamada Tarsus Belediyesi 2020 Mali Yýlý Kesin Hesabý oy çokluðu ile kabul edildi.

 

BOZDOÐAN; “EÐRÝ CETVELDEN DOÐRU ÇÝZGÝ ÇIKMAZ” BÝZÝM CETVELÝMÝZ DOÐRU “DOÐRULARIN YEMÝN ETMEYE ÝHTÝYACI YOKTUR”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Tarsus Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan, þeffaflýðýmýzdan ve halkýn yararýna olan hizmet üretiminden asla taviz veremeyeceðiz, dedi.

Baþkan Bozdoðan, konuþmasýnýn devamýnda; “Tarsus’un özellikle köylerinin, merkezinin sorunlarýnýn konuþulmasý beni çok mutlu ediyor. Çok küçük ayrýntýya takýldýðý zamanda konuþmalardan çýkacak olaylarda sadece bir siyasi cambazlýða gidecek sýkýntýlar ortaya konuluyor. Burasý hizmet birimi, hizmeti yaparken de siyaseti ister istemez geri plana koymak zorundayýz ama iyi siyasetin, erdem sahibi olmanýn, iyilik sahibi olmanýn en önemli konusu insanlarýn kendini eðitmesi gereken üç tane önemli alan olduðuna inanan birisiyim. Bunlardan birinin arzu ve öfkeyle ilgili olaný: kiþi asla arzularýndaki iþareti gözden kaçýrmamalý ve nefret ettiði þeylerin içine düþmemelidir. Ýkinci uymamýz gereken en önemli olaylardan biri de dürtülerimizdir yani görevlerimizdir, kiþi iyi niyetle eyleme geçmeli. Üçüncüsü de yanýlgýlardan uzak durmak, iradeli kalabilmek ve yargý sürecini o þekilde iþletmektir. Bu üçünden bana göre en önemlisi, ilk yoðunlaþmamasý gereken tutkularýmýzla ilgili olan ilk söylediðim sözdür. Güçlü duygular ancak tutkumuza ve öfkemize yenik düþtüðümüzde ortaya çýkar o yüzden ki problemi ve nedenlerini konuþup çözüm hakkýnda hiç konuþmamak sýzlanmaktýr. Az önce tartýþtýk, tartýþma konumuz belli. Satýþlara bakýyoruz, aslýnda Türkiye’de dört yüz bin nüfusa sahip bir yerde, böyle bir yerdeki satýþta Tarsus Belediyesi’nin satýþtan para kazanmak gibi derdi, niyeti yok. Tam tersi Tarsus Belediyesi’nin daha fazla yeþil alan ortaya koyabilmek için derdi kamulaþtýrmayla. Hatta bununla ilgili bütçeye de para ayýrýyoruz ve defalarca da görüþme yaptýklarýmýz bizim hisseli satýþlarýmýzdan veya verdiklerimizden daha fazlasýný satýn almaya özen gösteriyoruz. Bizim bir özelliðimiz var: tencerede piþiriyoruz ama kapaðýnda yiyoruz. Olanla yetiniyoruz yani. Pencerede piþirip kapaðýnda yemenin aslýnda ne kadar önemli olduðunu tüm müdür arkadaþlarýma tek tek anlatýyorum. Tüm kamuoyunun ve meclis üyesi arkadaþlarýmýn þunu iyi bilmesini istiyorum; Hz Ali’nin dediði gibi “Eðri Cetvelden Doðru Çizgi Çýkmaz” Bizim cetvelimiz doðru. Ayrýca “Doðrularýn Yemin Etmeye Ýhtiyacý Yoktur” demiþ Mevlana, bizim de yemin etmeye hiç ihtiyacýmýz yok, yaptýðýmýz her þey ortada. Bütün vatandaþlarýmýz buradaki bütün bilgileri müdür arkadaþlarýmdan alabilir, artý gerekli açýklamayý da öðrenebilir” þeklinde ifadelere yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA