LİMAN İÇİN MIP’E YARGI FRENİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMAN İÇİN MIP’E YARGI FRENİ!


 

Mersin 2. İdare Mahkemesi, Mersin Limanı İşletmecisi MIP’in, limanı Atatürk Parkına doğru genişletme projesi ile ilgili inşaat devam ederken ürütmeyi durdurma kararı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Limanı’nın işletmesi 2007’de 36 yıllığına ve 755 milyon dolara Hamdi Akın’a ait Mersin İnternational Port (MIP) şirketine verildi. Akbank eski Genel Müdürü Zafer Kurtul’ın da yönetiminde olduğu MIP şirketi, 10 yıl sonra limanın işletmesinin yüzde 40’ını, 869 milyon dolara Avustralyalı bir şirkete sattı. Şimdi de limanın genişletilmesine karar verildi. Böylece eklenecek liman bölümünün işletmesi de MIP ve yabancı ortağa ait olacak.

 

İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Genişleme Projesi kapsamında toplam 480 metre uzunluğunda yeni bir rıhtım inşaatının yapıldığı limanda, geri sahada oluşturulan 106 bin metrekarelik alan yeni terminalin stok sahası olarak hizmet veriyor. Rıhtım üzerinde kullanılan 49 metre yüksekliğinde 4 adet dev rıhtım vincinin kapasitesi ise toplam 800 bin TEU. (34 metreküplük taşımacılık birimi) 2007 yılında işletim hakları karşılığı ödenen 755 milyon dolara ilaveten bugüne kadar toplam 250 milyon TL’lik yatırım yapılan MIP’de şu anda inşaatı devam eden Genişleme Projesi kapsamında harcanan 170 milyon dolar ile toplam yatırım bedeli 1 milyar doların üzerine çıkacak.

Kent halkının tepkisine rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Mart ayında temelini attığı ve halen inşaatı süren Mersin Limanı Genişleme Projesi (EMH2) için gelen yargı greni gözleri MIP’e çevirdi.

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), konteyner kapasitesini 3,6 milyon TEU'ya çıkaracak Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazı Genişleme Projesi'nin 20 ayda tamamlanması amaçlanıyordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA