ORMANCILAR AĞAÇLARI, MUHTARLAR DESTEĞİ KESTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILAR AĞAÇLARI, MUHTARLAR DESTEĞİ KESTİ!


 

Emirler’de orman kesimine karşı nöbet eylemini sürdüren çevrecilere, Kaymakam Mustafa Kılıç’ın ikna ettiği iddia edilen yöre muhtarları bu defa destek vermedi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Yenişehir ilçesi Emirler Mahallesi’nde gençleştirme adı altında yapılan orman kesimine tepkiler sürüyor. Çok sayıda sivil toplum örgütü ve çevre akstivisti bölgeye giderek eylemlerine devam ediyor Dün de bölgeye giden Çevre Platformu üyelerine çok sayıda STK’da destek verdi.

Öte yandan nöbet eylemlerinin başından buyana çevrecilerin yanında yer alan, önceki gün ise Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç tarafından ikna edildiği gündeme gelen yöre muhtarlarının bu defa eyleme destek vermediği görüldü.

Eylemde Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaklaşık 19 hektarlık alanda ‘gençleştirme’ adı altında yaptığı kesimlerin katliama dönüştüğünü savunan çevreciler, yaşananlara tepki göstererek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

 

ÇEVRECİLER YARGIYA GİDİYOR

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, mücadelede kararlı olduklarını söyleyerek kent halkını Mersin’in akciğerleri olan Emirler Ormanına sahip çıkmaya çağırdı. Pandemi sürecinde ekolojik yıkımın insanlığa pahalıya mal olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten Aslan, özellikle bu süreçte yeşil alanların önemenin daha arttığını işaret etti.

“Haklı mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız” diyen Aslan, konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını söyleyerek, hukuk sürecine halkın sahip çıkmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA