AKOB’DAN; 4. ULUSAL ODA MÜZİĞİ YARIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB’DAN; 4. ULUSAL ODA MÜZİĞİ YARIŞMASI


 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün (AKOB) 4.Ulusal Oda Müziği Yarışması için start verildi. Son başvuru tarihi 28 Mayıs olan yarışma 26 -27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), kent kurum ve kuruluşlarının işbirliği ve Mersinli sanatseverlerin katkılarıyla genç müzisyenlerin bir araya gelerek Oda Müziği Grupları oluşturmalarını teşvik etmek, bu müzisyenlerin tanınmalarını sağlamak ve oda müziğine olan ilgiyi arttırmak amacıyla düzenlediği “AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nın 4’üncüsünü 26-27 Haziran 2021 Cumartesi/Pazar günleri gerçekleştirecek.

Pandemi dolayısıyla geçen yıl ertelenen yarışma, koşullarının devamı nedeniyle bu yıl video kayıtları üzerinden yapılacak. Yarışmacı grupların AKOB sosyal medya hesaplarından ilan edilen şartnamede belirtildiği şekilde ilettikleri video kayıtları, Mersin’de bir araya gelecek olan Seçici Kurul tarafından iki gün boyunca birlikte değerlendirilecek. Yarışma sonuçları/ödül töreni online olarak AKOB sosyal medya hesabından gerçekleştirilecek.

Ulusal boyutta dördüncüsü düzenlenecek yarışmaya 1 Ocak 1993 (28 yaşını geçmemiş olacak) tarihinden sonra doğmuş olan, Türkiye’de herhangi bir konservatuvar, müzik fakültesi, müzik okulu veya eşdeğer bir kurumda ve yurt dışında benzer eğitim kurumlarında öğrenciliklerini sürdürdüğünü veya mezun olduğunu belgeleyen T.C. uyruklu sanatçılar katılabilecekler.

 

JÜRİ ZORLU!

Seçici Kurulda Yarışma Onursal Başkanlığını AKOB Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Tütüner üstlenirken, Jüri Başkanlığını Piyanist- Devlet Sanatçısı Hüseyin Sermet yapacak.

Jüride ise keman sanatçısı, Azerbaycan Devlet Sanatçısı/ Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Toğrul Ganiyev, besteci ve Mimar Sinan Üniversitesi- İstanbul Devlet Konservatuvarı Bestecilik ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Hasan Uçarsu, flütist- besteci, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı/ Çalgı Eğitimi Bölüm Başkanı Doçent Dr. Halit Turgay ile orkestra şefi- viyolonsel sanatçısı, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi Münif Akalın yer alıyor.

Yarışmada; birinciye 5 bin TL para ödülü verilecek olup, birincilik ödülü alan oda müziği grubu AKOB tarafından Mersin’de düzenlenecek bir konsere de hak kazanacak. Bu konser için grup üyelerinin yurtiçi ulaşım ve konaklama ücretleri AKOB tarafından karşılanacak. İkinci olacak grup 3 bin TL, 3’üncü olacak grup 2 bin TL para ödülünün de sahibi olacak. Yarışmada ayrıca bir de Mansiyon Ödülü verilecek ki bu ödülü alan da bin TL para ödülünün de sahibi olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA