“İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”


 

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Türkiye İşçi Partisi(TİP) Mersin İl Örgütü basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Sivilleri hedef alan ve sağlık merkezlerine erişimi imkânsız hale getiren İsrail savaş suçu işliyor. Bu işgalci, savaş suçlusu rejim derhal durdurulmalıdır” denildi.

GİZEM EKİCİ

 

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Mersin’de protesto edildi. Türkiye İşçi Partisi(TİP) Mersin İl Örgütü basın açıklaması yaparak İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Mersin İl Örgütü adına basın açıklamasını TİP Mersin İl Yöneticisi Alican Coşkun okudu. Coşkun, “Filistinlileri yerinden etme ve işgal üzerine kurulu İsrail Devleti son yıllarda Batı Şeria’daki yerleşimleri ilhak etmeye ve Doğu Kudüs’ü de işgal-ilhak sürecinin bir parçası kılmaya çalışıyor. Filistin halkı ise bu işgal-ilhak politikalarına karşı direnmeyi ve meşru savunma hakkını kullanmayı sürdürüyor” diye konuştu.

 

“İSRAİL İLE EKONOMİK İLİŞKİLER ASKIYA ALINMALIDIR”

İşgalci Siyonist rejim acımasız yüzünü son günlerde bir kez daha gösterdiğini ifade eden Coşkun, ”Şeyh Cerrah Mahallesi’nde evlerini zorla işgal eden devlet destekli Siyonist yerleşimcileri protesto etmek için Kudüs’te, Batı Şeria’da, Gazze’de bir araya gelen on binlerce Filistinliye plastik ve gerçek mermilerle ateş açtı. Gazze’de hastane ve sağlık merkezlerine giden yolları bombaladı. Bu saldırılar sonucu aralarında doktorların da bulunduğu yüzü aşkın sivil yaşamını yitirdi. Sivilleri hedef alan ve sağlık merkezlerine erişimi imkansız hale getiren İsrail savaş suçu işliyor. Bu işgalci, savaş suçlusu rejim derhal durdurulmalıdır. İsrail’in Filistinli sivillere yönelik, tüm dünyanın tanıklık ettiği bu zulmü fütursuzca sürdürmesini sağlayan şey, Filistinlilerin haklılığı yönünde sayısız hukuki karara imza atmalarına rağmen gerekli yaptırım kararlarını uygulamayan hükümetlerin ikiyüzlülüğüdür. AKP iktidarı da bu ikiyüzlü siyaseti sürdürmektedir. Sözde Filistin dostu sözler sarf eden AKP, işgalci rejimin en büyük ticari ortaklarından biridir. İsrail’in Türkiye’yle ihracat ve ithalatında rol alan şirketlerin çoğunun AKP-MHP yandaşı iş çevreleri oldukları ortadadır. Bu ikiyüzlü çıkar ilişkileri derhal sonlandırılmalı, İsrail ile ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır” dedi.

 

“FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ VE HAKLI DAVALARINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Filistin’i siyasal İslamcı politikaları için bir koz, iç siyasette bir konsolidasyon aracı olarak kullanan AKP ve bölgedeki diğer ülkelerin gerici hükümetleri Filistin’in haklı davasının savunucuları olamayacağını vurgulayan Coşkun şunları söyledi: “Bunlar Filistin halkının, gerçek yüzlerini gizleyen düşmanlarıdır. Türkiye emekçileri, anti-emperyalistleri ve hak savunucuları 1948’den bu yana olduğu gibi bugün de hiçbir çıkar gözetmeksizin, işgal ve yerinden edilme karşısında Filistin halkının sürdürdüğü mücadelenin yanındadır.  Türkiye İşçi Partisi olarak tüm ülkelerde emeğe, özgürlük ve adalete düşman Saray Rejimlerinin birbirlerinin ortağı olduğunu biliyoruz. Dünyanın gözü önünde her gün horlanan, sürülen, yerinden edilen, toprağı, evi alınan, ülkesi işgal edilen Filistin halkının yanındayız ve haklı davalarına sahip çıkıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA