GÜNLÜĞÜ 1.3 MİLYON LİRA OLAN KİRALIK UÇAKLAR MECLİS GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNLÜĞÜ 1.3 MİLYON LİRA OLAN KİRALIK UÇAKLAR MECLİS GÜNDEMİNDE


 

Haber Merkezi

 

Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme uçağı kiralama ihalesinde THK’nın bakımı yapılmış uçuşa hazır 5 uçağı bu yıl ihaleye sokulmadı. En pahalı teklifi sunan firmaya ihalenin verildiği ortaya çıktı. Türkiye’nin, 3 Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira, 153 gün için toplam 203 milyon lira ödeyeceğinin ortaya çıkması sonrasında CHP konuyu Meclis Gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde 2021 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığının yangın söndürme uçağı kiralama ihalesi açtığını ve ihalenin en pahalı teklifi sunan firmaya verildiğinin basına yansıdığını belirterek “Türkiye’nin 3 Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira, 153 gün için toplam 203 milyon lira ödeyeceği ortaya çıktı. Türk Hava Kurumu ihaleye sokulmadı. Adında Türk olan kurum, yerli ve milli olan kurumumuz ihaleye sokulmuyor; ama Ruslar en pahalı teklifle gelerek ihaleye dahil ediliyor. Çok daha ucuz ve sağlam olan THK uçakları yerine neden Rus uçakları kullanılıyor. Neden THK uçakları ihaleye sokulmuyor, neden en pahalı teklifi getirenlere ihale veriliyor? Birileri bu ihaleden komisyon mu alıyor yoksa? Bunun adı açık açık ülkeye yapılan ihanettir. Bunun hesabını Tarım Bakanı derhal vermelidir.” Açıklamalarında bulundu.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; 2010 – 2021 yılları arasında bakanlığınızca yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç yangın söndürme uçağı ve helikopteri bulunmaktadır? 2010 2021 yılları arasında bakanlığınızca yıllara göre sayıları ve ihale bedelleri ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç tane yangın söndürme uçağı ve helikopteri kiralanmıştır? Ülkemizde kullanılabilir durumda kaç yangın söndürme uçağı ve helikopteri vardır? Bakanlığımızın orman yangınlarını söndürmede kullanılması için yangın söndürme uçağı veya helikopteri alma girişimi var mıdır? 2010-2021 yılları arasında çıkan yangın sayısı kaçtır? Bu yangınlarda kaybedilen orman ve ağaç sayısı nedir? Bahsi geçen yangınlar sonrasında orman arazisi statüsü değiştirilen ne kadarlık arazi bulunmaktadır? Bunlar hangi illerdedir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA