MERSİN’DE 19 MAYIS SADE BİR TÖRENLE KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 19 MAYIS SADE BİR TÖRENLE KUTLANDI


 

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, korona virüs salgını nedeniyle sade bir törenle kutlandı. Belirli sayıda kişinin katıldığı, sosyal mesafeye uyulan ve herkesin maske taktığı törende İstiklal Marşı okunarak, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler altında kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene belirli sayıda kişi katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler dikkat çekti. Özellikle sosyal mesafeye dikkat ederek tören alanında yerini alan katılımcıların maske taktıkları görüldü. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.

Ardından konuşan Demir, 19 Mayıs'ın Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal altındaki Anadolu’yu kurtarmak için başlattığı yürüyüşün ilk adımını oluşturan ve Türk milletinin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenmiştir. Milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. 19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Biz, ülkemizin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümekten gurur duyuyoruz. Sevgili gençler sizler en büyük ilham kaynağımızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan almış bir nesil, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Çünkü siz Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve 'Toros Dağları'nın tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istikbali uğruna ölürüm' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nesliyiz. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir" dedi.

Bu bayramın pandemi sebebiyle dünyanın çok zorlu bir süreçten geçtiği bir dönemde kutladıklarını kaydeden Demir, "Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sportif anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. En büyük varlığımız, en büyük imkanımız olan gençlerimiz ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, siz değerli katılımcılara sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA